Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-09-2012, 12:27 AM   #5 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı

ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: hiçbir şey yapmak istemiyorum

jaimemiamor tıpkı bende sizin gibi öncelerde egzersiz yapardım 30 dakika 1 saat bu çalışmayı 5-6 ay boyunca sürdürdüm. Sonra üzerime bir hantallık düştü yavaş yavaş yaptığım egzersizlerin sayısı düştü. Daha sonra yaptığım egzersizlerin çeşitleri, sonra da bir gün yapmadım aralıklarla yaptım. 2 günde, 3 günde, haftada bir yapmaya başlamıştım egzersizleri. Belli oluyordu burada aslında hissetmiştim yaptığım egzersizlerin çeşitliliğindeki azalmalarından o zman aklımdaki ataletli düşünce beni daha az egzersize zaman harcamam için adeta baskı uyguluyordu. Kazandı da aslında şimdi değişim için bir kaç kritik konu belirledim. Öncelik ''İsteksizlik'' konusu bu konuda araştırma yapmaya bu gece başladım ve umarım 1 hafta içinde isteksizliğinize çözüm yolu bulurum bu bir yazıdan bir makaleden bir bilgilendirmeden çok daha önemli bir konu benim için sonuçta kullanmadığım bir bilginin bize hiçbir yararı yok..

Neyse gelelim neden egzersizi bıraktığım konusuna.. okulda çok yakın arkadaşım kendisine dumbell almıştı ve benide dumbell almak için teşvik etmişti. Çünkü bunu istiyordu. Çünkü bir amacı vardı arkadaşımın. Benimse sadece arkadaşım kendini geliştiriyor diye bende kendimi geliştirmek için almıştım. Benim yıllarca dumbell çalışmak gibi bir amacım yoktu. Aldım dumbelları ve çalışmaya başladım. Sanırım Aralık veya Ocak ayında başlamıştık egzersiz çalışmalarına. Çalışmalarımız gerçekten çok iyiydi. ARkadaşımla birbirimizi bu konuda motive ve teşvik ediyorduk. Zamanla bundan zevk almaya başlamıştım.Okul dönemi bitmişti. Bu aralar yavaş yavaş benim egzersizlere boşlama zamanımdı. Kendimi motive etmiyordum. Yorgun oluyordum. Yapmamak için türlü türlü bahaneler arıyordum. Sonuçta yapmamayı isteyen ben değildim. Egom mudur artık bilmiyorum ama yapamıyordum yapmamamı istiyordu ve bende ona uydum yapmamaya başladım.

Çok önemli kısımların altını kahverengi ile belirttim. Ben egzersizi neden bıraktığımın altındaki nedeni görebiliyorum. Ama neden egzersizi bıraktığıma anlam veremiyorum _?

Bu duruma şaşırmıyorum çünkü egzersize başlamadan önce gerçekten güçlü bri hedefim ve amacım yoktu ama vardı. Motivasyonum o zaman yeterliydi zamanla yetmez oldu. Şuan 3 aydan fazla süredir egzersizlere boşladım ne yazık ki.

2 egzersiz yapıyordum ayrıca o zmanlar arkadaşımdan bir farkım olsun diye karın kasıda çalışıyordum. Bu seferde bir amacım vardı ama ileriye yönelik sağlıklı bir amacım olmadığını söyleyebilirim. Amacım arkadaşımdan önce karın kası geliştirmekti. Güçlü bir motivasyon kaynağım ve güçlü bir amacım olmadığı için okullar kapandıktan sonra ancak ramazan ayına kadar devam edebildim. Sonra ise aynı bahane ve o egzersizide bıraktım.

isteksizlik konusu bir çok konunuzla ilgili olabilir. Mesela arkadaşınız sizi gezmeye davet ediyordur. Ama siz onu reddediyorsunuz .Farkındalığınızın farkında olmadığınız anlar da diyebilirim bu anlara. Çünkü bu konuda farkındalığınız iyi olsaydı arkadaşınız sizi dışarı çağırdığında egonuza kulak vermeyip arkadaşınızla geçiriceğiniz zamanın tadını çıkarırdınız.

Bazen ne kadar sıkıcı da olsa sorunlu olmak benim için şu açıdan daha iyi sorunlarınzın farkındasınız ve bu sorunlarınızı paylaşan onlarca insana yol gösteriyorsunuz. Bu sorunlarımı düşünmektense sorunlarla karşılaştığım durumları yardımcı olmak için hissetiğim duyguları ve alternatif yolları göstermeyi seçerim. İyi Geceler Sevgiler :)
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla