Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2013, 01:17 PM   #348 (permalink)
cansuyu
Binbaşı

cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: Elindeki Kitap

Alexandra Gray
ON ADAM ve BİR KADIN

Bazen O'nu Ararken Kendini Bulursun

Ne Bakir'in ilk deneyimi, ne Öğretmen'in garanticiliği, ne Avukat'ın kuralları, ne Aşık'ın gülümsemesi, ne Lord'un asaleti, ne Milyarder'in başdöndürücü dünyası, ne Yönetmen'in torpilleri, ne Aktör'ün çekciliği, ne de Bay X'in yakışlıklılığı doldurmuştu dünyasını. En sonunda O'nda karar kılmıştı. Ama biliyordu ki O'da yetmeyecekti. İnsanın önce kendini keşfetmesi, kendi ayakları üstünde durması gerekiyordu.

İşte sana düşenler, bütün taliplerin; kimi en çok seversin.
Bak, gerçeği gizleyemezsin.
Shakespeare, Hırçın Kız

arka kapak

vasat diyordu yorumlar ama oturup bir solukta okudum. neden hep aynı tür ilşkileri yaşarız sorusunun cevabı gibiydi sanki. insan okurken farkında olmadan çekirdek inançlara varıyordu.
ve ancak biz değişirsek bu döngünün kırılacağını görüveriyordu..

ve daha önemlisi ancak aitlikle, iyelik eki yle tamlanacağı yanılgısıyla başlayan arayışın, kaçınılmaz olarak , ancak kendisiyle bir olmayı öğrenmesi dönüşüm sürecini başlatmasıydı.( ki benim yaşamımda ve paylaşımlarımda en çok altını çizdiğim konudur bu)

altını çizdiğim birkaç cümle..
Ayrı olduğumuzda beni sevmek onun için kolay oluyordu ve sonra yeniden birlikte olduğumuzda beni yine görmez oluyordu. Şimdi anlıyordum ki bu acı durum ona veya herhangi bir adama aşık olduğumda benim kendimi göremememle ilişkiliydi.

Yanıtın kendimle bir olmak ve değerli diğer yarımı bulamadığım için kendimi başarısız hissetmenin yersizliğini biliyordum. Bu yüzden ben de yalnızca içinde olduğum güne odaklanıp gelecek korkularına direnmeye ve yaşamımın bu hali için minnet duaları etmeye başladım.

Yalnızlık sanatında ustalaşmıştım ve hayatım kontrol altındaydı. En büyük sınavım yalnız başınayken bulduğum huzuru başkalarıyla ilşkiye geçerken koruyabilmek olacak gibi görünüyordu.

Yakında daha iyidir. Gelcekte harika. Şimdi olması en iyisidir.
________

Küçük Prensin yazarından sevdiğim bir cümle de ben ekleyeyim
Kelebeklerle tanışmak istiyorsan iki üç tırtıla katlanmak zorundasın.

Yine de herşeyin satırlarda verildiği kitapları çok sevemiyorum. Satıraralarına sıkışmış keşifler hep daha çok ilgilendiriyor beni.