Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2013, 04:10 PM   #4 (permalink)
seniha.
Üsteğmen

seniha. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 591
326 Mesajinıza toplam 634 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
seniha. will become famous soon enough
Standart Cevap: Hayal İçinde Hayal..

hayat bir rüya . ama imtihanı olan bir rüya. uzun bir rüya. rüya görürüz uyanırız ama gördüğümüz rüya 3-5 saniye. oysaki uyandığımızda 3-5 saniyeden daha fazla şeyler yaşadığımızı hatırladığımız rüyalar olur. ayette de insanlara dünyada ne kadar kaldınız diye sorulduğu (Dedi ki: "Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?"Onlar, “Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor” derler.müminun suresi)belirtilir. olaylara bakış açımız bize hayatı zorlaştırıyor. teslimiyet içerisinde olsak, bunu yaşamam gerekirmiş ,bu olaydan ne ders almam gerekir diye düşünsek daha kolay olur. önceleri insanları anlamakta zorlanırdım,şimdi nefs katlarını ve bu katların özelliklerini daha iyi anladım o yüzden yaşadığım olay üzerine üzülüyorum ama etkisi çok sürmüyor. o insanlar bir figüran. biz de başka insanlar için bir figüranız. herkes birbiririnin öğretmeni aslında. kendi enerjimize benzer insanları çevremize çekiyoruz ya da bir özelliğimiz var bu özellikten kurtulmak istiyoruz ,karşımıza da sert enerjili insanlar çıkıyor. hakkını arayan bir insan olmak istiyorsun ,hak yiyen insanların bulunduğu ortama çekiliyorsun.artık dayanamıyorsun. hakkını arıyorsun :) .hayat hiçbir zaman cennet değil. şu da varki yeryüzünde bir mazluma haksızlık yapılsa gökyüzü bekçileri hareketlenir. çok güzel değil mi :)
seniha. isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla