10-04-2013, 05:03 PM
|
#22 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Nefes_almak, hayatının romanını yazıyor :) Sevgili günlüğüm
Evde tek başına geçirebileceğim ve rahatça sessizce düşünebileceğim bir zaman yaratmak adına artık daha erken kalkmaya karar verdim ve bugün sabah 6.30 da kalktım. Ailem 10 veya 11 e kadar uyuyor. Bu benim için 4-5 saat yanlız ve rahat bir zaman dilimi demek.
bugün neler yaptığımı adım adım bir kağıda not ettim ki günümü ne kadar verimli geçirebildiğimi değerlendirmek için. Sabah güne Nil gün'ün amaç belirlemenin gücü adlı kasedini dinleyerek başladım. Bittikten sonra ego ve suçluluk telkinlerimi açtım. Telkinlerimi dinlerken kendime yeni bir günlük plan yaptım. Aslında bugüne kadar yüzlerce kez plan yapmıştım ama en fazla ancak 1 hafta uygulayabilmiştim. bu sefer öyle olmamasını diliyorum. Çünkü mecburi işleri hangi zamanda yapmak en ideal, ders çalışmak için hangi zaman en ideali bunları ince ince düşünerek karar verdim. öğle ortasında tam günün ortasında ders çalışmak sağlıklı bir karar olmayacaktı. tam günün en civcivli işlerinin olduğu saatler ve ailemin sürekli benden angarya işler talep ettikleri saatler çünkü. Ha bir de günlük spor amaçlı yürüyüşe ve e çıkmak da var. bugün yine bunu da yaptım. döndükten sonra da uzunca bir banyo yaptım çok iyi geldi. aslında bir duş yeterliydi ama zihnen ve bedenen daha çok arınmak istedim. çünkü bugün yeni başlangıçlar için ilk adımı atmaya niyet ettim.
Ailem uyanmadan benim tek geçireceğim zaman diliminde ders çalışmayı planlıyorum. Akşam ise akşam yemeği sonrasından yatış saatine kadar olan zaman diliminde ise sabah çalıştığım dersin tekrarını yapmış olacağım. Geriye öğle ve öğle sonrası vakitleri kalıyor. onda da günlük yapılması mecburi işleri yapar yapmaz kişisel gelişime ayıracağım bir zaman dilimi olacak. Bugün plan yaptıktan sonra biraz uğraşla office programını buldum ve kurdum çok şükür. Geriye öğrenmesi kalıyor. onun için de şimdiden internette bir kaynak buldum. ama onunla da yetinmeyip başka alternatifler de araştıracağım. bugünlük haberler bu kadar günlük. sevgiyle kal :) |
| |