Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2013, 09:58 AM   #35 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator

Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: Özgüvensizlik birazda sosyal fobi.

İyileşme yolunda farkındalık çok önemli bir adımdır. Farkında olmak, düşmanınızla göz göze gelmek onu suç üstü yakalamak gibidir. Hep aynı duygularla yaşadığında insan, kayıpta olduğunu fark edemez, karanlıkta olduğunu fark edemez. Fakat neyi neden yaptığınızı, neden o tepkiyi verdiğinizi bulduğunuzda artık o kapıdan avlanmaz, o tuzağa bir daha düşmezsiniz. Hakikat güneş kadar parlaktır arkadaşlar Hz Mevlana der ki "sen gözlerini kapatırsan kendine gece yaparsın. Bunda güneşin suçu ne?" yada "yarasalar gibi güneşten kaçma!" öğüdünü verir. Biz her türlü donanımla geldik dünyaya yaratılışımız tam ve mükemmel. Allah Kendi Nefesinden üfledi ve hayat sahibi olduk böylece. Onun Hay sıfatı bizi hayat sahibi yaptı ve sonra bizi kendi esmalarına ayine yaptı. Öyleyse demek ki unuttuk arkadaşlar yada bilmiyoruz. Neden ilk emir OKU! Peygamberimize Hz Cebrail as geldi Ona OKU emriyle hitap etti. Efendimiz cevap verdi. " Ben okumak bilmem" Sonra tuttu onu takati kesilene dek sıktı tekrarladı emri " OKU" Yine aynı cevabı verdi Peygamber efendimiz "Ben okuma bilmem" Yine aynı şey yaşandı. Bunun üzerine Peygamberimiz " Ne okuyayım? " Dedi. O zaman Alak suresi nazil oldu. OKU yaratan Rabbin adıyla ki o insanı kan pıhtısından yaratandır. Sonra ona kalemle yazmayı öğretti. Bana mucize gibi gelir bu sure. İçimde ayrı bir yeri olan, çok sevdiğim bir sure. Bakın yol çok açık OKU, fakat ben okuma bilmiyorum. Nasıl okuyacağım? Ne okuyacağım? Cevap geliyor. Yaratan Rabbin adıyla oku. Burada ki Rabb İsmi şerifi şuna dikkat çeker arkadaşlar. Rabb Terbiye eden demektir. Terbiye eden, eğiten. Neyle eğitiliriz, zorluklarla bazen iyilik bazen kötülük gelir başımıza fakat tüm bunların arkasında bizim terbiyemiz söz konusudur. Yaratan Rabbin adıyla OKU yani bilmelisin ki her şeyin bir yaratanı vardır. Onu bilmek olmalı maksadın. Ondan geldin ve Ona döneceksin. Onu arıyorsun... Ona kavuşmak telaşıyla bir sağa bir sola koşuyor. Bulduğun her güzelde Ondan bir damla buluyor ve ona aşık oluyorsun. Hz Mevlana der ki " O güzelin yanağından bir damla düşmüşte yeryüzüne, sen bunun için o toprağı yalayıp duruyorsun. A babacığım söylesene nasıl dayanacaksın Ondan ebedi ayrılığa? " Cehennemin ta kendisidir. Allahın rahmetinden uzak kalmak. Cehennem neden cehennem çünkü orada Allahın hiç bir rahmet sıfatı yok. Orada Allah diyecek ki insana "sen nasıl unuttunsa işte öyle unutulacaksın." Ve derki yine Mevlana " Yeryüzünde nerde perişan birini görsen bil ki o sahibinden kaçmış bir köledir" Yani tüm hastalığımızın başı yaratılış gayemizden uzaklaşmamızdır. Sılaya dönmek lazım. Dünya zindanından kaçmak lazım. Allaha koşacağız ve bileceğiz ki tüm devalar Onun yanında. Şafi Olan O. Benim sevgili arkadaşlarım, mesela herbirimiz hazır mübarek üç aylarda en az bir defa meal okusak. Onun bize anlattığı ibret dolu hikayelerden ibret alsak ve zikretsek ve şükretsek. Allah yüreğimize Şifa eliyle dokunacaktır. Balığın karnındaki Yunus Peygamber misali bizde Onu zikrederek kurtuluş dilesek ( mi ne dersiniz?)
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla