07-06-2013, 03:31 PM
|
#55 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 662
197 Mesajinıza toplam 477 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: HAYATIM GERCEKTEN NE ZAMAN DEĞİŞECEK? Alıntı: maviinci Nickli Üyeden Alıntı
nasıl sorusunu hayatından çıkararak mutfağa su içmeye giderken bu soruları hiç düşünüyor musun:
* kaç derecelik açıyla yürüsem?
** bardağı nasıl tutsam?
*** üstünden mi altından mı tutsam?
**** dudak payı bıraksam mı?
***** bırakırsam kaç cm olsa?
****** acaba su doldururken yere dökersem ne olur?
******* temizlemek için hangi bezi kullansam?
******** selpak mı kullansam, filli peçete mi kullansam?
********* amerikan bezi alıp onu da kullanabilirim aslında..
********** amerikan bezi nerede satılır bilmiyorum ki..
*********** bilen birini arayıp sormalıyım.
********** kumaştan, bezden anlayan bir arkadaşım var, onu arayayım.
ararsın, aldığın cevap doğrultusunda aklına şunlar takılır: ********* acaba, oraya gidince nasıl sorsam?
******** adam bane nerede kullanacağımı sorarsa ne derim?
******* ya yanında müşteriler varsa ve ben onların yanında sorduğum için satıcı beni duymazdan gelir ve ben rencide olursam?
****** öyle bir şekilde sorayım ki, beni mutlaka duysun! ama nasıl??
***** başkasına mı aldırsam acaba?
**** nazımın geçeceği birkaç kişi vardır eminim..
*** acaba nasıl söylesem de arkadaşlarım benim için su içmeye gittiğimde yere dökme olasılığım bulunan birkaç damla suyu silebilmem için amerikan bezi alsalar??
** offf,, o zamana kadar su içemeyeceğim
* her şeyin içinden bu amerikanlar çıkıyor.. lanet olası federaller
mutluluk için de böyle..
bak; senin nick in gülücük; ben bi zamanlar nasıl güleceğimi düşünürdüm. lan derdim, insanlar bana bakıyor. şimdi ben nasıl güleceğim, diye düşünür ve gülümsememi kontrol etmeye, nasılını düşünerek gülümsemeye çalışırdım. ne oldu biliyor msuun?
hayatım zehir oldu ben öyle saçmalık görmedim, sadece komik bulduğum bir fıkraya gülmek istiyordum ama işin içine nasılı sokunca; suratım dışarıdan nasıl gözüküyor, sol tarafa meyilli mi güleceğim sağa meyilli mi? kaç saniye gülmem gerekir? vs.. bir süre bunlarla uğraştım.. gülemedim ya gülmeyi beceremiyordum Allah'a şükür, nasılı zamanla çıakrdım aradan ve ne yapmak istiyorsam sadece onu yapmaya başladım.
bak ders konusu da aynı şekilde.. 2 yıldır nasıl çalışacağım, diye soruyorum kendime.. 2 yıldır yerimde sayıyorum. bu yıl toplam 18 dersim vardı, 2 si dönemlik, 16 sı yıllık nasıl diye sordukça hiçbir şey yapamadım, yerimde saymak bile kârdı - gerilere gittim o yüzden, sen ve istediğin şey arasına giren "nasıl" sözcüğünü ve ona yüklediğin manayı aradan çıkart lütfen.. hayatı kendine daha fazla zorlaştırma, "sadece yap" | Just do it! diyosun yani :) Kendi adıma da teşekkür ederim sevgili maviinci, ufkumuzu genişlettiğin için
__________________ "Bütün cevaplarınıza karşı sorularım var." -Woody Allen |
| |