Cevap: Dizi ve filmler de görsel telkinler oluyor mu ? Tabi ki deli misin hem de ne biçim bilinçaltı ve üstü mesajlar oluyor tv de ve müziklerde. O yüzden bu konularla ilgileneli neredeyse tv izlemeyi bıraktım, eski bol acılı müzikleri de. Ya da başka bir farkındalıkla izliyor ve dinliyorsun. İzlediğin şeyin nereye gideceğini bilerek bakıyorsun. Çok dikkat etmek lazım bu konularda. Amaç ne diye sorarsan çeşitli tabi ki güç peşindeler ama güç için önce para lazım. Reklamlarda dizilerde bir sürü mesaj var insanları satın almaya tüketmeye yönelten. Şiddet eğilimi de artıyor bazı yayınlar nedeniyle. Psikoloji çöküyor depresiflik artıyor. Ben bunları öğrencilerime ve çevremdekilere anlatıyorum ne kadarını alırlar kendilerini ne kadar korurlar bilemem. Ben kendimi ne kadar koruyabiliyorum o da meçhul ama en azından bilenle bilmeyen bir olmaz, olamaz. Mesela çocuklara asla gelişi güzel şeyler izletmemek ve dinletmemek lazım. Eğer sıradan bir çocuk yetiştirmek istemiyorsan.
Bunun yanı sıra faydalı ve güzel mesaj içeren yayınlar da var.
Seçici olmak işi önce kendimiz daha sonra da yetiştireceğimiz çocuklar için bize düşüyor.
Seçici olmak lazım veselam.
Bilinçli olmak lazım.[ |