Cevap: Senarist'in Günlüğü hani çoğumuzun yaptığı hatalar. İyi bir hayatım olsun, iyi bir işim ve güzel bir karım/kocam olsun şöyle olsun böyle olsun hayatta olduğumuz sürece kendimizle ilgili hep birşeylere sahip olmak isteriz. Bazılarımız var ki aramızda onlar sadece iyi bir hayatım olsun demekle yetinmezler. İyi bir hayata sahip olana kadar sürekli çabalarlar. Ben kablosuz cihazlar üretmeyi isterim ama bir başkası benden önce davranır ve kablosuz cihaz üretir.
Bu durumda benimkisi bir istek'ten fazlası olamazken bir başkası o isteği eyleme döküyor. Bizim gibi çok sosyal fobili insanlar var bizde diğer insanlar gibi rahat olmak özgüvenli ve sorunlardan arınmak istiyoruz. Başka bir sosyal fobili istemekle yetinmiyor. Neler yapıcağını belirliyor ve yapması gereken şeyi yapıyor. Peki ne için yapıyor. Tabikide değişmek için. Değişmek için veya birşeyleri değiştirmek için önce istemen lazım.
Birde şu açıdan düşünelim. Normal bir insan içine kapanık bir insan gördüğünde bizim neden böyle davrandığımıza bir anlam veremiyor. Onun için arkadaşlarla buluşmak basit ve kolay isterse yapar. Onun için bu bu kadar kolayken bizim bu olayları zorlaştırmamızın nedeni sürekli zihnimizde zihinsel engeller inşa ediyoruz. Değişmek için zihin çalışmalarına önem vermek gerekiyor. Bende seninle bu çalışmayı yapıcam..
__________________ https://twitter.com/yavyyu |