Cevap: Özgüvensizlik birazda sosyal fobi. Arkadaşlar benzer durumları yaşadığım için sizleri anlayabiliyorum..Çözüm aramanızda sonuna kadar haklısınız..Tüm sorunlar aynıyken çözüm,teselli vs. duyacağınız şeyler de aşağı yukarı aynıdır..O yüzden dışarıdan çarede aramak bir yere kadar.. Ben bu sorunu geçmişe göre ciddi oranda ortadan kaldırdığıma inanıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak isterim.. Beni hayatta tutan sosyal becerilerim oldu arkadaşlar.. Bunlardan en önemlisi yazmak ve spor yapmak oldu.. Ama bu sorunu aşabildiğim en önemli husus kendime yönelttiğim açık uçlu sorular ve duruma farklı bir açıdan bakmak oldu.. Emin olun kişisel gelişim, psikolojik yardım hepsini denedim ama bir çözüm bulmaktan çok sadece hayatımda anlatabilecek bir tecrübem oldu.. Arkadaşlar bakın ne kadar güzel ifade etmişsiniz sosyal fobiyi, kendinizle ilgili durumları.. Bakın siz durumun farkındasınız ve bu durumda olup bundan haberi olmayan daha beter insanlar tanıdım.. Hayatımda çekingenlikten,sosyal fobiden öğrenebildiğim tek şey iç dünyamı zenginleştirmek oldu ve arkadaşlar bu özelliğiniz içinizdekileri herkesten daha iyi tanımlamanız, bu farkındalığınız, dışarıda gördüğünüz o "kendine güvenen" diye tabir edilen insanların sahip olmadığı mükemmel bir hazine taşıyorsunuz. Bunun farkına varabildiğinizde inanın bu duruma gülüp geçeceksiniz.. Benim babam şizofren hastası, annemde bu durumdan yaklaşık 35 yıldır muzdarip, akrabalarım ve toplumun dayatılarını kendime olan özgüvensizliğin oluşması için adeta sınırları zorlayan bir çevrede yetiştim.. ve şuan pazarlama bölümünü bitirdim, uluslararası ticaret okuyorum ve içinde iletişim olan her işe koşturuyorum, hakkımı savunup insanlarla tartışabiliyorum bile.. Bunları başarmamın tek sebebi şuanda yaptığınız gibi iç dünyamı dışarı yansıtmak oldu arkadaşlar, lütfen bu farkındalığınızın üzerine gidin arkadaşlar.. |