Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2014, 02:40 AM   #62 (permalink)
elisya
Üsteğmen

elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: elisya nın seyir defteri

Geçmişte kendimi değerli hissetmemiş olabilirim. Ama buna bağlı yaşadığım tüm durumların sorumlusu benim. Tüm bu kararları sevgiyle değiştiriyorum… Bilirim ki özdeğer kişinin kendi iç dünyasında kazanılabilir bir olgudur. Şimdi içime dolan öz değerin ışığını hissediyorum.

''Tüm deneyimlerimden ders alıyorum doğru yerde doğru şeyi yapıyorum giderek gelişiyorum dünyamda hep sevecen yardımcı ve yapıcı insanlar var.

Ben hayal edebildiğimden daha fazla mutluluk, sevgi ve paranın hayatıma girmesine izin veriyorum.. Ben her şeyin çaresinin içimde olduğunu biliyor ve inanıyorum..

Allah'ım, bana şükretme bilgeliğini verdiğin için şükürler olsun. Böylece hayatımdaki olumlu şeylere odaklanıyorum, ve daha olumlu şeyleri kendime çekiyorum."

Ben güzel dileklerde bulunuyorum, ama karşıma hep farklı şeyler çıkıyor, diyorsun.
"Buna dikkat etmelisin, o senin dileklerine değil, niyetin ile ilgileniyor. O senin isteklerine değil, düşüncelerine bakıyor! Ve sen istediklerini değil, düşündüklerini yaşıyorsun!"

Bir şeyi istediğinizi bildiğinizde ve fakat gelmediğini, olmadığı fark ettiğinizde, dikkatinizi o şeyin Ol-MA'masına verdiğiniz için, onu kendinizden uzaklaştırırsınız…
Bu kadar basit…

“O kadar kolay mı eğer isteğim olmuyorsa olmadığını fark etmekten başka ne yapabilirim ki” diyebilirsiniz… Kendinizi olumsuza düştüğünüz anda yakaladığınızda “ Gelmekte olan icin tesekkur ediyorum biliyorum, en hayırlı şekilde, en hayırlı zamanda olacak” gibi bir cümleyi tekrar edin ve gülümseyin… olmuş gibi… zihninizi “yok işte, gelmiyor... gelir mi… bu kadar kolay olur mu… bu da işe yaramıyor… hayat zaten kötü” konusmasını durdurana, tekrar gücünüzü toplayana kadar.

Düşüncelerimi seçme hakkım olduğunu idrak ettim. Başkalarının benimle ilgili düşünceleri beni bağlamaz. Ben izin vermedikçe kimse benim düşüncelerimi biçimlendiremez. Kendim için sağlık, mutluluk, huzur, sevgi ve anlayış düşüncelerini seçiyorum. Korku ve nefrete düşüncelerimde yer yok. Şu andan itibaren hayatımın hakimi benim. Bu, hayatımın dönüm noktası… Geçmişimdeki hatalarımı kabulleniyorum ve onlar için kendimi bağışlıyorum, artık geçmişte yaşamaktan vazgeçiyorum. Gelecek ise seçimimi yapmam için beni bekliyor. İşte şu an, yarınlarıma yön veriyorum.
Bugüne kadar bizi üzen, inciten olaylar ve insanlarla hep karşılatık. Yaşarken, bizi bu kadar kedere boğan o günlere tekrar göz attığımızda, aslında hepsinin hayat yolculuğumuz için almanız gereken dersler olduğunu göreceksiniz.Hayatta yaşadıklarımızı iyi kötü diye ayırt etmeden olduğu gibi kabul etmektir aslolan. İyi dediğiniz şey gerçekten bizin için iyi mi, ya da bugün kötü diye yorumladığınız şey gerçekten kötü mü? Yaşadığınız her olayın arkasından hayatın bize hazırladığı sürprizleri bekleyin.. Sizin hakkınızı yiyen bir kişiyi, varsa ona teşekkür edin. Size hakkınızı aramayı öğretmiştir. Sizi terk eden sevgilinize teşekkür edin. Çünkü o tek başınıza da tam ve bütün olduğunuzu öğretmiştir. Kavga ettiğiniz arkadaşınıza teşekkür edin. Kendinizi özgürce ifade edebileceğinizi öğretmiştir. Hastalanmış organlarınız varsa teşekkür edin. Onlar size içinde bulunduğunuz ruh halinin farkına varmanızı ve değiştirmeniz gerektiğini göstermeye çalışmıştır. Unutmamalıyız ki onlar hayatımıza ögretmek için girdiler ögrendik ve görevleri bitti artık bizle olmayacaklar.

Alıntıdır. (Nrlstyle)