Teğmen
Tesekkür: 741
66 Mesajinıza toplam 95 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Kendime güvenim gitti eskisi gibi değilim değiştim Alıntı: bbb Nickli Üyeden Alıntı
yıllarca kazandığınız yetenekler, bir anda yok olup gitmez... bir düşüncenin değişebilmesi için, eski düşüncenin yerine, daha doğrusunu koymanız gerekir..
örn: çocukken, soba cıs (yani, size zarar vereceği öğretilir..) diye öğretilir.. zamanla, büyüyüp gelişerek, olaylara / konulara anlam vermeye, değişiklik yapacak yeteneğe ulaştığınızda, eski bilginiz şöyle değişime uğrar... elinizi sobaya yaklaştırdığınızda, eğer sıcaklık geliyorsa, analiz yeteneğine kavuştuğunuz için, düşüceniz şöyle olur.. eğer soba yanıyorsa bana zarar verir olarak kendiliğinden ve gerçek doğru olarak beyninize kaydedilir.. tekrar, gerçek, yeni ve mantıklı bir doğru gelene kadar bu düşünce kalır.. gerçek doğru gelmediği sürece, her gelen düşünce otomatik olarak reddedilir..
buradan hareketle, bir ortamda, paylaşımda bulunamıyorsanız, orada istemeyerek bulunduğunuz anlamına gelir veya ortak bir konu olmadığındanda olabilir... dahası, konuşulan konular, size basit de gelebilir.. kısaca, değişik alternatifler olabilir... bu nedenle, bu kadar olasılık varken, mutsuzluğunuzu ilan etmek, sadece bulunduğunuz ortamdaki sabırsızlığınızdan / ortamdan sıkıldığınızdan / kendinize haksızlık etmenizden kaynaklanmış olabileceğini düşünmekteyim...
kendinize, zaman ayırınız.. bir süre, erteleme, suçluluk, ego ve depresyon telkinlerini dinleyerek, yürüyüş yaparak zinde olur, kitap okuyarak kendinizi daha da geliştirebilirsiniz... hayat sizin... / karar sizin... / iyiki varsınız...
sevgiyle kalınız.... | Yukarıdaki yazımın içindeki verdiğim örnekte, eksiklik / hatalı anlatım vs. olduğu düşüncesiyle düzeltme gereği duydum... hata için, sizlerden özür dilerim… aşağıdaki yazım, biraz daha uygun oldu gibi… ))) Küçükken, eli sobaya değip yanan bir çocuk, onu hafızaya kaydeder… ve daha sonra bu çocuğu sobaya yaklaştırırsanız, farkında olmadan, soba sıcak olmadığı halde, bağırmaya başlar… çünkü soba, daha önce zarar verdiği için, tekrar zarar vereceğini düşündüğünden korkar… zamanla büyüyüp, analiz etme, kavrama, anlamlandırma vs. gibi yetenekler geliştikçe, sobaya elini yaklaştırmayı öğrenir ve sıcak değilse, sobaya dokunabileceğini anlar… yani, eski düşünce, yeni, mantıklı ve doğru bir düşüncenin yerini alır ve bu konuyla ilgili korkuları da, yok olur… buradan hareketle, kendimizi geliştirdiğimiz, analiz etme yeteneğimizi arttırdığımız sürece gelişmeyi sürdürmeye devam ederiz… doğru ve mantıklı bir bakışla, manzara da değişime uğrar… kısaca, bakış açısı değişirse, manzara da değişir… umarım, anlaşılmıştır..
saygılar... / sevgiler... |