Çekingenliği en iyi nasıl yenersin açıklayayım kendi çapımda :)
1-1 hafta boyunca tanımadıklarına selam ver veya saat sor.(Bu insanlara yaklaşmanı harekete geçiricek yöntemdir)
2-kendini zorlamadan dershane arkadaşlarınla veya okul arkadaşlarınla ufak çaplı sohbet et ama sohbeti sen başlat bu çok önemli.
3-Fazla gitmediğin ama adını duyduğun bir kalabalık caddeye git bir yolun karşısına geç ve diğer yolda sanki tanıdık birini görmüşsün gibi bağır.(insanların ne düşündüklerini böylece umursamazsın)
4-Bir yere git ve orada bulunmayan birşey iste farz-ı mizal kuyumcuya gidip et istemek :D
5-Telkinlere devam et ücretlilerede geçebilirsin kendi şahsi fikrin ona karışamam :)
6-Eft çalışmasını yap, bu mükemmel bir şekilde hızlıca işe yarıyor hâlada denerim
7-21 gün boyunca sabahlı akşamlı kendinle konuş ayna karşısındada olabilir ama benim yöntemim şu kamera karşısında konuşmak.
Bu yöntem inanılmaz yaradı bana bende çekingenliğimi yenmeyle uğraşıyordum şuanlık çekingenliğim yok fakat bazı işlerim var o işlerde değil utangaçlık aşırı özgüvenli olmak gerekiyor bu yüzden bunları bende yapıyorum düzenli özgüvenimi aşırıya ulaştırmak için :
Benim tavsiye ediceklerim bunlar ister uygula ister uygulama ama şunu söylemeliyim ki kesinlikle işe yarıyor :)
Hastada sensin doktorda,Şifacıda sensin şifa bekleyende hadi şimdi kalk ve birşeyler yap.. (bu arada yaşım nerdeyse seninle aynı o yüzden seni çok iyi anlıyorum ve deneyip başarıya ulaştıklarımı seninle paylaşmak istedim)
Sevgiyle kalman umuduyla..