Cevap: Benim hikayem yeni başlıyor :) Tekrar tekrar merhaba :)
Farkındayım biraz günlük tarzında oldu ama böyle canım istedikçe buraya yazmak istiyorum. Duygularımı düşüncelerimi. Geriye dönüp baktığımda hayatımdaki ve bendeki gelişimleri net bir şekilde görebilmek için. Bugün bir kişisel gelişim defteri tutmaya karar verdim :) Bu defterde hissettiklerim, affetmek istediklerim, her gün yaptığım olumlamalarım hepsi olsun istiyorum. Aklıma gelmişken bazılarımız bilir yılın belli bir günü hıdırellez günüdür ve bu gece gül ağacının altında bütün dilekler istediklerimizin resimleri konulur dualar edilir. Sabah erkenden koyduklarımız geri alınır ve o dileklerimizin gerçekleşeceğine inanılır. Hiç denediniz mi bilmiyorum ama ben denemiştim. Resimdekilerin aynısı olmuştu. Biraz süre geçmişti üstüden ama olmuştu. İnanmak başarmanın yarısı demişler. İsteyin ama doğru bir şekilde isteyin. Ben lise 1 deyken kendimce kendime bir motive yazısı yazmıştım. Seçmek istediğim mesleği kazanmışım gibi yazmıştım neler hissettiğim anne babamın sevincini. Abim o zamanlar öğretmenlik okuyordu hiç hesapta yoktu ama ben onun mühendis olduğunu yazmıştım çok mutlu olduğumuzu. Sonra bu yazıyı odamın kapısına asmıştım. Herkes okumuştu. Tüm gelen misafirler, komşular eve kim geldiyse odamın kapısında durup o yazıyı okumuştu. Bana gülmüşlerdi. Babam ve abim yazıyı kaldırmam için baya zorlamışlardı. Sebebi neydi bilmiyorum. Ben onları yazarken utanmamıştım sadece inanmıştım. En sonunda baskıya dayanamayıp kaldırmıştım. Geçenlerde o yazı elime geçti eski eşyalarımı düzenlerken. Ben şok oldum çünkü unutmuştum. elime alınca hatırladım her şeyi. Abim gerçekten mühendis oldu. 2. üniversitesini okudu. Ben şuan istediğim yerdeyim. Son senem. Yaaa böyle bir şey nasıl olabilir. Bu bir mucize evet gerçekten bir mucize bana gülmüşlerdi sen mi demişlerdi ama şuan ben olmak istediğim yerdeyim. O yüzden inanın gerçekten isteyin. Bırakın sizi küçük görsünler, gülsünler ne önemi var ki ? Sonuç olarak siz bir şekilde istediğinizi elde ediyorsunuz. İşte ben o yüzden bu kadar inanıyorum. Nasıl olacağı önemli değil bir şekilde oluyor sadece izin verin olmasına. |