Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-10-2015, 10:37 PM   #2 (permalink)
Dusunsel
Üsteğmen

Dusunsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 77
224 Mesajinıza toplam 332 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Dusunsel is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Telkin dinlemek Plasebo mu?

Merhaba, uzun süredir telkin dinliyorum ve bu konu üzerinde düşünüyorum benim görüşümle alışkanlık edindiğimiz şey alttaki olumlamalar değil su sesidir. 21 gün en az en fazla 1-2 yıl gidebildiğimiz kadar dinliyoruz evet ama hayatımızda somut bir etki göremiyoruz sonra işe yaramıyor diyip bırakınca bir eksiklik hissediyoruz sonra su sesini açıyor tatmin olmuş hissediyoruz su sesi dinliyoruz ama su sesini kendine güven ders çalış tarzında isimlendirip telkin cd diyoruz. Bu benim zamanla deneyim ve tecrübelerimle edindiğim görüşüm.

2. Olarak hz ve db farklıdır hz ses frekansı db sesin şiddetidir genelde telkinler sizinde bahsettiğiniz gibi çeşitli frekanslara indiriliyor bizlere sunuluyor fakat bu rakam 15.000hz nin altına inmiyor ve bugün en basit kulaklık veya hoparlör bile 20-20.000hz destekliyor bu frekansta arasına giriyor. Bahsettiğiniz konuya hak veriyorum fakat frekanslar desteklenmiyor ise telkini yapan kişiye göre değişiyor

Sizi ilgilendiricek önemli kısım şudur ki burada yapılan telkinlerde olumlamalar bir frekansa indirgenip bize sunulmuyor db kullanılıyor ( benim bildiğim ) ve db nin hz ile alakası yok telkinleri kulaklıkla dinlerken bile kısıktan ses farkedebilirsiniz ben bazı telkinlerde kısık değil direk duyuyorum belirli bir frekansa indirgenseydi bunu duyamazdım
Dusunsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla