MuminOKAN ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Aslında çevremden kastım yine en yakınlarım. iş ortağım, eşim gibi...
Örneğin eşim çok sabırsız ve ön yargılı, panik anlarında hep hesap sorar gibi bir tutumu var. Çekirdek inançtan sonra katlanamaz hale geldim, haksız yere eleştirildiğimde hemen agrasif oluyorum, direkt karşılık veriyorum. Bunu bir türlü çözemedim, zamanında sabrettim sabrettim şimdi böyle oldu galiba.
Başkalarını eleştirme konusunda araştırma yaptığımda 'mükemmelliyetçilik' le ilgili olduğunu okudum bir çok yerde. Eleştirilme korkusu / izleniyormuşluk hissi yaşamak ve buna karşılık olarak çevremdekilere karşı eleştirel tavırlarım.... Bilemedim, üstesinden gelemedim.
Evdeki durumu düzeltsem bu defa ofiste benzer problem yaşıyorum ve benzer şekilde tam tersi belirli zamanlarla döngü halinde tekrar ediyor. Şirket sahibiyim, belki onun verdiği bir stres ve sorumluluktan kaynaklı olabilir, emin değilim ama istemediğim bir durum. İş ortağımı idare ettiğim zaman eşimle kötü oluyorum, eşimi idare ettiğim zaman da iş ortağımla.
Ortağım genellikle negatif, enerjimi çalan, içine kapanık biri, eşim ise tam tersi. Ortağımla da aramı iyi tutmak istiyorum, çok iyi bir insan. Problem nerde çözemedim.
Yazdığım telkinlerin tamamını 80 saati aşkın süre dinledim. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım? Hangilerine ağırlık vermeliyim? Etkisini kaybetmek istemediğim için haftada en az bir defa hepsini dinliyorum, bazılarını çıkartmak problem olur mu?