Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2017, 05:13 PM   #3 (permalink)
Robi
Teğmen

Tesekkür: 24
30 Mesajinıza toplam 41 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Robi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendinize tamamen güvendiğinizi kaçıncı ayda hissettiniz

Biliyorum. Bir sabah kalktığımda böyle hissetmem mümkün değil. Kendimce bu durumdan kurtulmaya da çalışıyorum. Kitap okuyorum, araştırıyorum, şiir yazıyorum, yeteneklerimi ilerletmeye çalışıyorum. Ama bunlar beni daha sosyal birisi yapmıyor. Çünkü bilinç altım kötü düşüncelerle dolu. Ben de bilinç altımı yönlendirebilmek için bu telkinlere yöneldim zaten. Aslında kendime güvenmemem ,aileden kaynaklanan bir durumdu.
Benim babam özgüvensiz biriydi. O da kendi anne babası tarafından özgüvensiz yetiştirilmişti çünkü. Şimdi ben de böyleyim. Bana da yıllarca "Aman kendini övme, başın hep önde olsun, toplum önünde konuşulmaz, sen çocuksun tek başına dışarı çıkamazsın..." daha bunun gibi bir çok olumsuz düşünceyi aşıladılar. Ve benim bundan kurtulmam kolay olmuyor. Yani herkes aynı şartlarda yetiştilmediğinden 'Aman bunda utanacak ne var? Sürekli konuş herkesle, kitap oku' demekle olmuyor işte. Biz sf'liler bunu bilebiliyoruz sadece. Lütfen sfli olup da, telkinlerle aşama kaydeden varsa yazsın. Yoksa benzer tavsiyeleri hepimiz biliyoruz, kendimizi kandırmayalım.
Robi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla