Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2017, 04:18 PM   #7 (permalink)
Robi
Teğmen

Tesekkür: 24
30 Mesajinıza toplam 41 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Robi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendinize tamamen güvendiğinizi kaçıncı ayda hissettiniz

Alıntı:
anonim13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kardeşimle aynı durumdayım
bendede sosyal fobi var annemden ve babamdan geldiğine adım kadar eminim
önceden bu siteyi bilmeden önce üstüne giderdim eminim robide gitmiştir ama kafandaki saçma olduğunu bildiğin ama yinede inandığın kötü düşünceler seni yıldırıyor
bir gazla sosyal olcam şöyle yapcam böyle yapcam diyosun ne biliyim ekmek alırken bakkalcıyla 2-3 cümle fazladan muhabbet etcem diye niyet ediyosun ve yapıyosunda sonra eve dönerken saçma düşüncelerde peşinden geliyo -kesin zamanını çaldın çok saçma muhabbet ediyosun -hiç samimi değildin ve o senin utangaçlığını anladı
evet uğraşıyoruz ama bu düşünceler adamı yıldırıyo umarım kurtuluruz bu sf illetinden..
Sf öyle bir fobi ki, senin de söylediğin gibi üzerine gitsek de kendimizi hep yetersiz görüyoruz. Bu sf yüzünden hayatımın en güzel yılları mahvoluyor. İnsanların neden bu dilini yutmuş gibi sesi soluğu çıkmıyor sesini duymayalı bayağı oluyor vb. sözlerinden o kadar bıktm ki. Her gün dua ediyorum. Hz.Ali cesaretine sahip olalım diye. Ama şu ana kadar bir gelişme kaydedemedim. Ders bitse de eve gitsem diye saatte bakmaktan yoruldum. Hep arka planda kalmaktan, kimsenin benimle ilgilenmemesinden, değer görmemekten. Bunları tüm sebebi benim. Ben kendimi sevebilseydim şu an herkes benim etrafımda pervane olurdu. Mesela sınıfta hocalar bile birini soru sormaya kaldıracaksa beni değil yanımdaki arkadaşımı seçiyor. Ya da ne bileyim en basitinden ders anlatırken ben hocanın gözlerine bakıyorum , hocalar ise yanımdaki arkadaşımla ilgileniyorlar hep. Yani tercih edilmemek çok kötü bir şey. İnsanı hayattan soğutuyor. Bir an önce ölsem de kurtulsam diye düşünmeye başlıyorsunuz. Yani herkes gülüp eğlenirken bizler bir köşede izliyoruz. Fügüran değil başrol olmak istiyorum artık. Belki şurada en fazla 20-30 yıl bir ömrüm var. Onu da bu sf yüzünden ziyan ediyorum, ediyoruz. Psikiyatriste gitme imkanım da yok. Ne olur bize bir çare gösterin. Mesela birinci gün şunu, ikinci gün bunu yap diye. Belki o zaman kendimizi zorlayıp yapabiliriz. Ama bu konuda hiçbir bilgiye sahip olmadığımdan nasıl adım adım korkularımla yüzleşebileceğimi bilmiyorum... Rabbim yardımcımız olsun.
Robi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla