![]() |
Adım Adım Çigong Adım adım Çigong Çigong'da kendi başına yapılan uygulamalar beden, soluma, zihin ve yaşam enerjisi düzenleme temelleri üzerine kurulu. Belli duruş, devinim, soluma, titreşim, imgeleme, zihin odaklama ve kendi kendine masaj yöntemlerini içeriyor. Hareketsiz içe yönelik çalışmalar Sessizliğe giriş: Bu oturuş pozisyonunda, ön ve arka kas grupları eş ölçüde esnetiliyor ve yorgunluk yaratmayacak şekilde gövdeye derin karın solunumu fırsatı veriliyor. Gövde ve baş dik bir şekilde tutuluyor, dil ise üst damağa temas ediyor. Bu çalışma, zihnin dinlendirilmesi amacını taşıyor. An be an düşünce yokluğu ve boş bir zihin olması için çalışılıyor. Ancak bu zihin boşluğu sürekli olamıyor. Çünkü arada düşüncelerin baskısı oluyor. Soluma başta olmak üzere bütün uyarılar eş ölçüde algılanıyor. Güç toplama solunumu: Bu duruş, temel Çigong duruşunun esaslarını içeriyor. Ayaklar omuz açıklığında ve birbirine paralel, ayak ucunu geçmeyecek şekilde dizleri bükerek oturuluyor. Bu arada dizler önce biraz, dışarı, sonra içeri döndürülüyor ve sonunda serbest bırakılıyor. Dizler büküldüğünde kuyruk sokumu ve karın içeri doğru hareket ediyor, bel çukuru ve omurga ise düzleşiyor. Göğsün dışarı çıkarılmaması gerekiyor. Baş en tepe noktasından görünmeyen bir iple yukarı çekiliyor gibi dik bir pozisyon almalı. Gözler içeri ışık sızabilecek şekilde kapalı olmalı, dil üst damağa temas edecek şekilde konumlanmalı. Bu çalışmada sürekli burundan nefes alıp verili or. Her soluk alışta dikkat, rahmin merkezinin olduğu yere odaklanıyor ve bedenin enerjisi sanki buraya çekiliyor. Her hareketsiz çalışmada fiziksel anlamda görünebilecek bir hareket yok, ama enerji hareketi içte oluyor. Çünkü rahmin tam merkezinin olduğu yere odaklanılıyor ve oraya doğru hayali olarak soluk alınıyor. Çünkü bedenin yaşam enerjisinin büyük oranda bu noktada depolandığı görüşü hakim. Alıntı... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:04 PM. |