Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Kişisel Gelişim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/)
-   -   Hızlı konuşma sorunsalı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/615597-hizli-konusma-sorunsali.html)

MMSI 25-09-2010 09:25 PM

Hızlı konuşma sorunsalı

Arkadaşlar benim konuşmalarım baya hızlı ve bazı zamanlar ben ne konuşuyorum onu anlamıyorum bazen kekeleme bile oluyor. Normalde de ben zaten aktif birisiyimdir yani eli dursa ayağı durmayanlardany789 bu benim konuşma tarzımı değiştirmem için ne yapmam gerekli kendimi bildiğim bileli böyleyim belkide çok hızlı aktif birisi olduğum için düşünceler onun için hızla geçiyor ve şu anda muzdarip olduğum anksiyete problemi olması lazım bende bilmiyorum ne olduğunu diğer konumda tanı nedir? http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ani-nedir.html konusunda açıkladım.. Yani belkide haddinden fazla hızlı, aktif birisi olduğum için bu sorunlarımın tüm sebebi belkide budur bilemem.

Sevgilerimley789

ebruliii 26-09-2010 03:02 PM

Cevap: Hızlı konuşma sorunsalı

bendede aynı sorun var bir aydır kalem çalışması yapıoyrum

nazendem 26-09-2010 05:27 PM

Eşimde çok hızlı konuşuyor.Savunması da hazır: zeki insanlar hızlı konuşur.Çok hızlı düşündükleri için, çeneleride beyinlerine yetişmeye çalışırmış.:) Bide ne dediğini anlayabilsek daha iyi olacak ama...

MMSI 26-09-2010 06:30 PM

Kalem çaılşması hakkında bilgi verirmisiniz :) Birde diğer arkadaşlardanda önerilerini rica edeyim.

comte 26-09-2010 06:56 PM

Hızlı konuşma olayının birkaç sebebi vardır muhtemelen.

Ama en önemlisi, kendini ifade etme-edebilme ve kabul görme ile alakalı.superxy

Konuşurken, söyleyeceklerinin anlaşılması ve biranönce onaylanma dürtüsü ağır basıyor olabilir. Genelde evhamlı insanlar bu şekilde konuşuyor.

Bir de, yanlış anlaşılma korkusu olabilir."Söyleyeceklerim daha bitmedi yanlış anlaşılmaması için biranönce bitireyim konuşmalarımı" gibi bilinçaltı bir hızla konuşuluyor da olabilir.

Ama hepsinin de altında, kendini ifade etme ve onaylanma ile ilgili anksiyete ve yanlış anlaşılma korkusuna bağlı mükemmelliyetçilik inancı vardır muhtemelen.

Bunu aşmak için bu tür inançları bulmak değiştirmek kontrol etmek faydalı olur...superxy

MMSI 26-09-2010 07:10 PM

Alıntı:

MehmeT ÇakmaK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 770337)

Konuşurken, söyleyeceklerinin anlaşılması ve biranönce onaylanma dürtüsü ağır basıyor olabilir. Genelde evhamlı insanlar bu şekilde konuşuyor.

Bir de, yanlış anlaşılma korkusu olabilir."Söyleyeceklerim daha bitmedi yanlış anlaşılmaması için biranönce bitireyim konuşmalarımı" gibi bilinçaltı bir hızla konuşuluyor da olabilir.

Ama hepsinin de altında, kendini ifade etme ve onaylanma ile ilgili anksiyete ve yanlış anlaşılma korkusuna bağlı mükemmelliyetçilik inancı vardır muhtemelen.

Bunu aşmak için bu tür inançları bulmak değiştirmek kontrol etmek faydalı olur...superxy

çok teşekkür ederim 956k kendimi ifade etme yada biran önce bitireyim konuşmalarımı gibi bir kaygım yok. 19 yasındayım küçüklüğümden beri böyleyim artık yavas ve dusunerek konusmak istiyorum yani kelimeler ağzımdan PAT diye düşmeyecek. İdolüm konuşma tarzı olarak cidden Atakan beyinki gibi olmasını istiyorum telkinler için onunla konuştugumda harkulade ve güven verici sesi vardı.

ebruliii 26-09-2010 08:01 PM

sabır gerekiyor ben 1 aydır yapıyorum ama küçük küçük ilerledigimin farkındayım
kalem çalışması agzına kalem koyarak konuşabilirsin kitap okursun birde okurken kelimerin üstüne çok basrak konuş ve yuvarlama yapmadan konuşmaya çalış. sanki derste arkdaşlarına not yazdırıyomuşşsun ve arkadaşlarının yetişmesi için yavaş yavaş okuyomuşşsun gibi düşünerek oku.günlük hayatta da birisyle konuşurken farkında olmadan unutursun
parmagına eline görbilicegin bir yere kalemle birşey çiz yada boya her unuuttunda aklına gelir ve hatırlayarak kontrol edebilrsin : ) ben yapmaya çalışıyorum ve sabırla düzelmesini bekliyorum :)umarım faydalı olur

KüçükFilozofKız 26-09-2010 08:09 PM

Alıntı:

MehmeT ÇakmaK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 770337)

İnanmıyorum! Çok güzel bi açıklama çok çok teşekkür ederim..
Aynı sorun bende de var çok hızlı konusurum bazen olayları bastan anlattığım bile oluyo.Genel de herkes çok rap dinlememden kaynaklandığını düşünüyo ama bence sebebi tamamen sizin yukarda söyledikleriniz hatta tıpatıpı yaaa girlhaha içimden düşüncelerimden geçen cümlelerdi hepsi..
Bu özelliğimden gocunmuyorum bunun içinde düzeltme yoluna gitmedim hiç hy789

nazendem 26-09-2010 08:47 PM

Eşimin abiside çok hızlı konuşuyor.ben onun hiç bi dediğini anlamıyorum.Bizimkinin aradan 3-5 kelimesi seçiliyor hiç değilse.Nezamandan beri hızlı konuştuklarını sorduğumda ise cevap çok ilginçti.Küçükken grup vitamin diye bir grup vardı.hızlı hızlı konuşarak şarkı söyleyen.Abisiyle beraber o şarkıları ezberleye ezberleye konuşmaları bozulmuş.:)

MMSI 26-09-2010 10:44 PM

GÜZEL BİR KONU OLDU TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR İYİ Kİ VARSINIZ.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:40 AM.