19-06-2007, 02:11 PM
|
#33 (permalink)
|
Tesekkür: 0
7 Mesajinıza toplam 18 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Neler bekliyoruz... Merhaba, ben telkinleri yaklaşık 1 aydır dinliyorum. Benim asıl amacım, bilerek ya da bilmeyerek yüklenmiş olduğum yüklerimden kurtulmak. Suçluluk duygusu (farketmesem de mutlaka vardır, başkalarının ne düşündüğünü çok önemseme gibi). Bir de erken ve zinde kalkmak ve ertelemekten vazgeçmek. Bunlardan ilki farkında küçük de olsa olunmayan bir depresyon sonucu olabilir mi bilmiyorum. Ama o ihtimale karşı depresyon scriptini de ekleyeceğim. Genel olarak fazla sorunu olan birisi değilim çok şükür. İlk hafta günde en az 7-8 saat suçluluk ve ego güçlendiriciyi dinledim. İki haftadır da listeme kilo vermeyi ekledim. Aslında kilo almamın sebebi, öğünlerimin arasını çok uzun tutmak ve metabolizmamı yavaşlatmak biliyorum. Sabah 7'de kahvaltı ediyorum, evden çıkıp işe gidiyorum. Saat 13.00'e kadar ders veriyorum ve arada hiçbir şey yeme fırsatım olmuyor. Bazen eve dönünceye kadar ki saat 15.00'i bulabiliyor, birşey yiyemiyorum, açlıktan bayılmak üzere olmama rağmen. Kilo vermek isteyen arkadaşlar için doktorumun söylediği bir şeyi aktarmak istedim. Vücudumuzun verimli çalışması için tıpkı bir kombi gibi, onu sürekli belli bir enerji düzeyinde tutmamız gerekiyormuş. tekrar tekrar söndürülüp yakılan kombiler nasıl verimli bir ısınma sağlamıyorsa, vücudumuz da öyleymiş. Yani sık sık bir şeyler yiyerek kan şekerimizin düşmesini engellemeliymişiz. Bir de sigarayı bırakmak isteyenlere eczanelerde satılan Nicotinell adlı nikotin bandını şiddetle tavsiye ederim. Sigara içme isteğinizle elbette kendiniz mücadele edeceksiniz ama nikotin yoksunluğunun verdiği titreme, sinirlilik gibi hisleri engelliyor. Sigara içebilmek için 1 saatlik dersin bitmesini zor bekleyen ben, 5 yıl evvel yeniden başlamış olduğum sigarayı 8 aydır bırakmış vaziyetteyim. Yalnız içindeki talimatı iyi okuyun ve kullanacağınız boyu da içtiğiniz sigara miktarına göre doğru seçin. En önemlisi de bu bandı kullanırken sigara içmenin aşırı dozda nikotinden dolayı kalp krizine bile yol açabileceğini unutmayın.Bir de bandı vücuttan çıkarınca bile etkisi 2 saat daha devam ediyormuş, o zamana kadar, sigara isteğinizi de yenersiniz zaten. Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almak da abur cubur yemeyi engelleyerek çözülebilir. 7 yıl evvel aynı anda 20 kg verip, 2,5-3 paket içtiği sigarayı (yine nikotin bandıyla) bırakmış biri olarak, bu ikisinin arasında o kadar da direk bir sebep sonuç ilişkisi olmadığını düşünüyorum. Herkese sevgiler. |
| |