Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Kilo verme telkini erken ve zinde uyanmayı sağlıyor.Bir o telkini deneyin derim. |
aranıza yeni katıldım ve sanırım sitenizde en çok araştırması zaman geçirmesi çaba sarf etmesi gereken üyelerinizden biriyim.. birçok sorunla boğuşuyorum ve adeta her şeyden vazgeçmişken, tüm bu olumsuzlukların bana güzellikleri getirebileceğini söylüyorsunuz.. bu benim gibi inatçı ve olumsuz biri için imkansız gözüküyor ancak yinede denemekten zarar görmeyeceğimi umut ediyorum.. şayet şuana kadar çok kaybettim.. bu sefer kazanma pahasına bir kere daha kaybetsem ne yazar..
yaklaşık bir haftadır sitenizi inceliyorum ve telkinlerinize göz attım.. telkinleri nasıl uygulamam gerektiğini danışmak istedim ve birkaç sorum olacaktı..
öncelikle kendimden ve telkinlerinizi uygulama stilimden bahsedeyim..
-başlangıçta sizinde önerdiğiniz gibi ego(güven) ve suçluluk telkinlerinizle başlayacağım bunun kendine hiç güveni olmayan ve hayatının koca bir hatadan ibaret olduğunu düşünen biri için sizce ikili halde dinlenme süresi ne olmalıdır?? Kaç hafta ??
yaşadığım bazı olaylar neticesinde:
-uyku düzeni denen bir şey kalmadı bende gece uyuyamıyorum dolayısı ile gündüz devamlı mayışık uyuşuk bir moddayım.. sanırım bu bütün olumsuzlukların gece başımı yastığa koyduğumda beynime üşüşmesinden kaynaklanıyor.. bununla ilgili olarak erken uyanma telkininiz zamanında uyumayı ve zamanında uyanmayı sağlıyor sanırım onu dinlemem gerekli ancak bunun yanında rahatlatıcı bir etkiye sahip teklininiz varmıdır?? Çünkü çok sık uykum bölünür bunu nasıl engelleyebiliriz acaba?
-sonrasında bende bir sosyal fobiliyim ve sosyal fobi ile ilgili telkininiz listemde olacaktır yine bununda dinleme süresi ne kadar olmalıdır??
-bunların yanında yaklaşık 16 adet telkin müziğiniz var bunların içinden kanseri çıkararak geri kalan hepsini listeme alıyorum ancak sırası vede süreleri nasıl olmalıdır??
1 ego(güven)
2 suçluluk – ilk ikisi zaten başlangıç vede yukarıda da belirttm gibi sizinde tavsiye edeceğinizi tahmin ettiğim gibi kendime güvenimi sağlıcak bir nevi kişisel gelişimime alt yapı gibi bir şey olacak
3 kendine güven - buna gerçekten ihtiyacım var her şeyden elimi eteğimi çektim bir işe yaramaz düşüncesi beynime adeta kazındı ve bu illetten kurtulmak istiyorum
4 sosyallik artırıcı – sosyal fobi ile birlikte dinleyeceğim herhangi aktivitelere katılmam için bir nevi atak telkini olsa gerek
5 kilo verme ada -
6 kilo verme güven - Kilo verme telkini erken ve zinde uyanmayı sağlıyor. Demiştiniz bunlara gerçekten çok ihtiyacım var o yüzden listeme almamda bir sakınca olurmu acaba ??
7 sosyal fobi – adı üstünde..
8 depresyon dünde kaldı – içinde bulunduğum olumsuz hayattan vazgeçmiş daimi ölsem de kurtulsam modumdan kurtulmamı sağlarmı acaba ??
9 topluluk karşısında konuşma – ağzımı açamama mümkünse ben orda yokmuşum gibi davransınlar modumdan kurtulmamı sağlayabilir diye düşünüyorum..
10 sigara bırak destek – fazla içmesem de alışkanlık yapmasa iyi edr
11 koruma kalkanı – sadece ben izin verirsem beni yıpratabilirler bilincini kazanmama yardımcı olacaktır sanırım
12 ertelemeyi bırak - tembelliğimi üzerimden atmamı sağlarmı acaba ?? bugün işini yarına bırakma demiş atalarımız ama tınlamamakta ısrarcıyım nedense
L
13 başkalarının düşüncelerini önemsememe – bunun bir sonraki aşaması onların düşünceleriyle hayatına yön vermek hayatına adeta onlar yapmak sonrada kendini yok etmek olsa gerek.. ben değerliyim sanırım burada herkes ondan bahsediyor.. dolayısı ile benm düşüncelerimde önemlidir önemsemem gerekir galiba :s ama hala kararsızım
L
14 sınav heyecanı – adından da belli sınavda gerek fiziki terleme titreme gerek ruhsal paniğe kapılma ve her şeyi unuttuğunu düşünmemi geçirir sanırsam..
15 erken uyanma – uykumu düzene sokmada yardımcı olacağını düşünüyorum vede erken kalkan erken yol alır deyişi geliyor nedense aklıma..
Bunların haricinde panik atak sorunum var bunun için bir telkininiz yok sanırım panik atağa destek olarak önerebileceğiniz bir telkin varmı??
Ayrıca ufak tefek hayatta normal sayılacak korkularımı çok şiddetli yaşıyorum..
Korkularımı giderebilmem, biraz daha sakin ve uysal olabilmem için hangi telkini dinlemeliyim ??
Birde çok sık bedensel rahatsızlıklara yakalanırım hala devam eden göz ve anemi rahatsızlığım var bunun için listede saymadığım kanser için olan telkinimi dinlemeliyim?? Yoksa başka telkinmi tavsiye edersiniz??
Son olarak ta dikkatsizliğimizi giderecek yada dikkatimizi toplamamızı sağlayacak vede bizi zinde tutacak, bir nevi ruhumuzu besleyecek, üstümüzdeki o ölü toprağını atmamızı kolaylaştıracak, pes etmememiz için destek olacak, beni içimdeki nefretten uzaklaştırabilecek şekilde etki edebilecek yada böyle düşünmemizde yardımcı olacak bir telkin öneriniz varmı ?
Her şeyi telkinlere bağladım adeta çünkü çok sayıda kitap makale yazı okudum okuduğum metinlerde son nokta konduğu anda etkisi yok oluyor her şey okuyana kadar adeta..
Ayrıca Psikolog ve hastanelerden de nefret ediyorum..
Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum adeta..
Her türlü görüşlerinize açığım..
Biraz fazla uzun oldu ama parça parça yazmaktansa tek parça halinde yazmanın bana yanıtlamanızın size daha kolay olacağını düşündüm..
Herkesin hayatında olumlu gelişimler pozitif düşünceler dileğimle..