27-09-2008, 02:35 AM
|
#2 (permalink)
|
Administrators ♥Ozlem Şahin ♥
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: Tezahür Ettirmenin Kaybolan Sırrı / 3.(son) bölüm bonus ders: doğru amacınızla yaşamak için güçlü teknikler
ne zaman insanlara şu soruyu sorsam ;
hayatınızda gerçekten ne istiyorsunuz?
bana genelde şöyle derler;
hayatımda daha fazla başarılı olmak istiyorum,
daha fazla para istiyorum,
daha iyi ilişkiler istiyorum derler..
bende onlara başarı size ne verecektir?  ilişkiler size ne verecektir ? diye sorarım.
genelde şöyle cevap verirler “iyi hissetmek”
evet iyi hissetmek insanoğlunun nihai ihtiyacıdır. hiçbirşey iyi hissetmek kadar önemli değildir.
öyleyse hayatın kalitesi bir şeyle gelir –iyi olma yeteneği - ile  super
bunu söyledim mi?  evet iyi hissetmek bir yetenektir. aynı bir kas gibi ne kadar çok kullanırsanız o kadar güçlü olur.
onu ya kullanırsınız ya da kaybedersiniz.
ne yazık ki bugün bir çok insan bu güçlü yeteneği kullanmayı unutmuştur.
bugün size bazı güçlü teknikler vereceğim.
kullandığınız sürece onlar sizin iyi hissetme yeteneğinizi uyandıracaksınız.
hayatınızı kalitesi çarpıcı bir şekilde değişecektir. muazzam miktarda enerjiniz artacaktır ve hayatınızda her şey tam olacaktır.
bu teknikler inanamayacağınız kadar basittir.
ben sadece sizden 10 günlük zaman ayırmanızı isteyeceğim ve hayatınızın nasıl değişeceğini görün.
on gün sonra onları saklayıp saklamayacağınıza karar verin .öyleyse başlayalım. teknik no 1: şalteri çevirmek
halihazırda iyi hissetmenin önemini bilmemize rağmen günlük hayatımızda çoğu zaman bunu unutuyoruz. 
bizler çoğu zaman her günkü önemli meselerle uğraşmakla çok meşgulüz , bu nedenle;
daha iyi hissetme ve stressiz yaşama gibi daha önemli meseleleri unutuyoruz.
bunu fark ettiğimizde derin bir negatif durumundayızdır.
çözüm ise gün boyunca şalteri çevirmektir..
şalteri çevirmek nedir?
şalteri çevirmek zihninizde  pozitif bir imajı tutmaktır.
bu geçmişten bir imaj veya sizi hissettirecek bir şeydir. onu birkaç dakika zihninizde tutun şalteri çevirme hareketini yapar yapmaz
o geçmiş bütün negatif düşünceleri yok edecektir.
anahtar bunu sık sık yapmaktır. negatif duygularınızın büyümesine ve düşüncelerinize egemen olmasına izin vermeyin.
canavarı küçükken öldürün.
bu alıştırmayı gün boyunca yapın ve aynı anda hayatınızdaki değişiklikleri göreceksiniz.
bu alıştırmanın ne kadar güçlü olduğunu asla tarif edemem bunu deneyin.
bazı insanlar zihinde bir imaj tutmayı zor bulur. benim onlara cevabım şudur sadece görür gibi yapın .
önemli olan resmi net görmek değil duygunuzun güçlü olmasıdır. teknik no 2: sihirli anları ele geçirin
hayatımızda olan her şeyi hatırlayamayız fakat bazı anları hatırlarız.
ne yazık ki birçok insan mutsuz anları hatırlar ve mutlu anları unutur. wave
bu tekniğin amacı bilinçli olarak mutlu anlarınızı hatırlamaya yardım eder. böylece mutlu oluruz. bu çok basittir.
sihirsel bir defter tutun her gece yatağa gitmeden önce gün içinde olan bütün mutlu olayları yazın .
öğrendiğiniz şeyleri beğendiğiniz şeyleri ulaştığınız şeyleri yazın.
her hafta haftalık başarılarınız her ay aylık başarılarınızı yazın.  nekadar çok başarı yaptığınız gördüğünüzde şaşıracaksınız.
10 günlük bir sure tanıyın hayatınızdaki pozitif değişiklikleri seveceksiniz .
kendinizi iyi hissetme yeteneğiniz arttıkça gerçek amacınızla gerçekten yaşayacaksınız teknik no 3: herşey için müteşekkir olun
insanın sahip olduğu en güçlü kişisel duygu nedir?
evet bu müteşekkir olmaktır . eğer müteşekkirlik durumunda iseniz evrenin enerji kaynağı ile aynı hizadasınızdır.
herhangi bir engeller fırsatlar haline gelir.insanlar genelde depresyon halinde ve mutsuzdurlar ve çoğu zaman dikkatlerini
problemleri üzerine yönetirler ve hayatlarında olan bir çok güzel olayları farkedemezler..
ailenizden arkadaşlarınızdan aldığınız sevgi için müteşekkir olun. onlara aynı şekilde teşekkür edin , onlara hediye alın , teşekkür edin
ve kalbinizden onlar için dua edin..
kendinize bedeninize karşı müteşekkir olun, ayaklarınıza sizi uzun süreler desteklediği için teşekkür edin, 
gözlerinize güzel dünyayı gördükleri için , kulaklarınıza güzel müzikler duyduğu için teşekkür edin. bedeninizdeki her parça için teşeekür edin.
evrene verdiği kutsamalar için teşekkür edin aldığınız her kutsama için teşekkür edin.
şu an sahip oldularınız için şükran duyun ve daha fazlasını almak için sevgiyle açık olun.. teknik  no 4: vermenin sırrı
ne verirseniz onu alırsınız. bunun kesinlikle doğru olduğunu gösteren bir çok kanıt vardır.
bu gezegendeki en zengin kişi en çok veren kişidir.
bill gates dünyanın en zengin kişisidir. çünkü en çok veren kişi.. bugüne kadar bu kadar çok para veren birkişi daha yoktur.
ne almak istiyorsanız başkalarına onu verin para istiyorssanız para verin sevgi istiyorsanız sevgi verin.
hep mutlu olmanın en kolay yolu başkalarını mutlu etmektir. tanıdığınız herkese sevgi verin.
diğer insanlara sevgi verdiğiniz zaman geriye daha çok sevgi alırsınız.
bir noktada bu konuda koşulsuz olarak vermelisiniz verdiğiniz kişiden geri gelmesini beklemeyin evren ayrıntıları ayarlar. teknik no 5: ben  VIP’im
hiç bir şey iyi hissetmek kadar önemli değildir. dış dünyanız iç dünyanızın direkt yansımasıdır.
eğer dış dünyanızda neşelilik ve zenginlik deneyimlemek isterseniz iç dünyanızda neşeli ve zengin bir iç dünyanız olmalıdır.
zengin ve mutlu bir hayatın tek yönü iç dünyanızda da mutluluk ve zenginlik deneyimlemenizden geçer ..
hiç bir şey bundan daha önemli değildir.
bu muhteşem duyguları nerede bulabiliriz.. bu güzel deneyimleri...
cevabı ise siz vereceksiniz sizler hayatınızda deneyimlediğiniz her şeyin yaratıcısısınız.
sadece siz kendi duygularınız kontrol edebilirsiniz size kim verecektir.
eğer izin vermezseniz hiç kimse sizin duygularınızı etkileyemez.
fakat benim fark ettiğim insanlar çevrelerine bu gücü veriyorlar.
başkalarına kendi duygularını kontrol etmelerine izin veriyorlar. 
kendilerini kötü hissediyorlar çünkü hayatlarında kötü olaylar olmuştur.
kendileriniz kötü hissediyorlar çünkü başkaları onlara kötü şeyler yapmıştır.
kötü duygularının nedeni olarak dünyayı suçluyorlar .
başkalarını suçluyorlar.
bilmedikleri eğer izin vermezlerse başkalarının içsel duyguları üzerinde hiçbir etkisi olmadığıdır.
bugünden sonra kendi duygularınızın bütün kontrolünü ele alın başkalarına asla bu yetkiyi vermeyin..
siz % 100 kendi duygularınızdan sorumlusunuz. her an iyi hissetmeye karar verebilirsiniz.
eğer izin vermezseniz kimse size kendinizi kötü hissettiremez.
siz kendi duygularınızın tüm kontrolüne sahipsiniz ve iyi hissetmeye karar verebilirsiniz.
soru ise şudur nasıl kendinizi daha iyi hissedersiniz? 
kendinize VIP olarak davranmalısınız.çok önemli bir kişi olarak davranmalısınız.
vip bir kişiye ne yapardınız? onu mutlu edecek bir şeyler yapmaz mıydınız?
onu ilk önceliğe koymaz mıyınız? bugünden sonra kendinize vip olarak davranın.
kendinizi mutlu etmek için her şeyi yapın. kendinize iyi bir yemek ısmarlayın kendinize bir hediye alın
zaman zaman kendinize ara verin. çünkü siz kendinizin vip'siniz hiç kimse sizden önemli değildir. teknik no 6: odaklanmanın gücü
eminim;
“neye odaklanırsanız o büyür”.
”neye odaklanırsanız o bizim realitemiz olur”.
” çoğu zaman ne düşünürseniz o’sunuzdur.”
sözlerini duymuşsunuzdur temel olarak neye odaklanırsanız o olursunuz demektir hepsi..
hepimiz zengin bir yaşam isteriz hepimiz hayatımızda her şeyimiz olsun isteriz.
fakat çok az insan bunun üzerine odaklanır. çoğu kişi zamanının çoğunu endişelendikleri şey üzerinde odaklarlar
ve sonuçta elde ettikleri de bu olur. odaklandığınız şeyin tam olarak alırsınız .
bu %100 kesinlikle çalışır.
eğer fakirlik üzerine odaklanırsanız onu elde edersiniz.
eğer zenginlik üzerine odaklanırsanız zenginlik elde edersiniz .
mutluluk üzerine odaklanırsanız mutluluk elde edersiniz.
eğer üzüntü üzerine odaklanırsanız üzüntü elde edersiniz . bu kanun mükemmel çalışır.
soru ise şudur; bilinçli olarak dikkatimizi istediğimiz şeyler üzerine odaklamak için ne yapmalıyız?
yıllardır bize endişe ve üzüntülerimizi üzerine odaklanmamız öğretildi .
cevap son derece basittir. negatif şeyler üzerine nasıl odaklanıyorsak aynı şekilde istediğimiz şeyler üzerine odaklanmalıyız.
endişe ettiğiniz şeyler üzerine odaklanırken neler yapıyorsunuz?
muhtemelen çoğu zaman bilinçli ve bilinçsiz olarak kendi kendinizle konuşursunuz.
çoğu zaman bu konuşma soru cevap şeklinde olur.
s: "neden bu şeyler hep bana oluyor.?"
c: "çünkü aptalsın
s: "neden bu kadar aptalım
c: "çünkü ben salağım.
böyle bir konuşma hiç yaptınızmı kendinizle? bu şekilde yöntem olunca bunu farkında olun .
aynı şekilde dikkatinizi positif şeyler üzerine odaklanın. kendinize güçlendirici sorular sorun?.
öyle sorular sorun ki her zaman kendinizi iyi hissedecek cevaplar alın.
bu durumun bu kadar kötü olması önemli değil bunun içindeki inci nedir? bundan ne öğrenebilirim? diye sorun..
eğer sürekli bunları sorarsanız her zaman iyi şeyler bulacaksınız ve öğrenecek bir şeyler bulursunuz. bu sizi daha iyi yapacaktır.
şu andan itibaren kendinizle bir anlaşma yapın durum ne kadar kötü olursa olsun herzaman dikkatinizi pozitife odaklayacak bir soru bulabilirsiniz. teknik 7 : rekabet olmasın.
bir çok hayal kırıklıklarımız ve kötü duygularımızın rekabetten ve kıyaslamalardan oluşur.
kendimizle ilgili kötü hissederiz. çünkü başkalarının bizden daha iyi olduklarını görürüz.
dikkatimizi kendi zayıflıklarımız üzerine odaklarsak kendimiz hakkında iyi hissetmeyiz.
kendimiz kötü hissederiz çünkü diğerleri bizden daha yakışıklı ve güzeldir.
kendimizi kötü hissederiz çünkü onların bizden daha çok paraları vardır. daha iyi arabaları vardır ,
daha güzel evlerde yaşıyorlardır. kendimizi kötü hissederiz çünkü diğerleri yükselmiştir. bizi yükselmemişizdir.
kendimizi kötü hissederiz çünkü onlar bizden mutludur. 
kendimizi diğerleri ile kıyasladığımız sürece her zaman sizden daha iyileriniz göreceksiniz.
ve hiçbir zaman kendinizi iyi hissetmeyeceksiniz.
bu sonsuz kıyaslama tuzağına düşmek yerine neden kendimizi özgürleştirmiyoruz ve hayatı kendi yönümüzle yaşamıyoruz.
başkalarının bizden daha iyi ne yaptıkları üzerine odaklanmak ve kendimizi kötü hissetmek yerine neden diğerlerinden
birşeyler öğrenmeye ve kendi becerilerinizi geliştirmiyorsunuz? hayat büyümek içindir rekabet için değil.
dikkatinizi kişisel büyüme üzerine odaklayın en iyisi olun ve sonuçta büyük ödülleri görün..
2004 atina olimpiyatlarında çinli atlet liu xiang altın madalya kazanmıştı.
ona 4 kez dünya şampiyonu allen johnsonla yarışmanın onu nasıl etkilediğini sordular .
o şöyle dedi: pek etkilemedim , ben kendi planımı takip ettim en iyiyi yaptım.
çinli atlet zihninde kime karşı yarıştığını değil sadece kendisinin en iyisini yapmıştı. rekabeti unutun en iyisini yapın teknik no 8: yüksek benliğinizle temasa geçin .
bu günlerde hepimiz günlük aktivitelerimiz ile çok meşguluz. gerçekte kim olduğumuz unuttuk.
gerçekten kendimizi bulmak için zaman ayırmalıyız. ve yüksek benliğimizle temas kurmalıyız.
bunun iki yolu vardır.
birincisi doğadır. herhafta boş zamana,larınızda parka ve yeşil alanlarda zaman geçirmek.
doğanın sesini dinleyin ve onun gücünü hissedin. doğanın yeşilliğini görün onunla birlikte olmaktan zevk alın
güvende olduğunuzu doğa anayla yakınlığınızı hissedin.
ikinci yol meditasyon vasıtasıyla yüksek benliğinizle bağlantı kurun. meditasyon hakkında bir çok yanlış anlama vardır.
insanlar onu komplike hale getirme  eğilimindedir. meditasyon yapma son derece kolaydır.
en basit yol sessizce oturun ve nefesiniz sayın . ne zaman dikkatiniz kayarsa nefesinize tekrar odaklanın .
meditasyonun amacı bilinçli zihni berrak hale getirmektir. böylece bilinçaltı zihninizle bağlantı kurarsınız.
ayrıca arzularınız tezahür ettirmeyi kolaylaştıracak meditasyon teknikleri vardır.
bu basit meditasyonu uygulayın size bir çok yarar sağlayacaktır. sevgiler..
__________________ ben mevlana değilim, insan ol öyle gel.. |
| |