Bu noktada, sevgili İzumi ve cnb, ben de size katılıyorum. Samimiyetle sen eğer "Yaratıcı" fikrini görme niyetindeysen oturup ta nasıl yazıldığına,ne şekilde söylendiğine takılmaz;O'nu yalnızca isminin geçmediği metinlerde değil,heryerde görürsün.Kaldı ki;adının neden "the Secret" olup ta "Sır" olarak türkçeleştirilmediği sorusuna: uluslararası bir kitleye hitap edebilmek adına heryerde aynı isimle tanınması cevabını bile anlayamanların; bir de bu kitabın içinde sık sık "Tanrı" yazısını görmeleri halinde neler söyleyeceklerini duyabiliyorum.
Yok hristiyan misyonerliğinden, yok dinsizlikten, yok bilmem neden dem vuracaklar. Doğru ya yazacak malzeme lazım onlara.Başka nerden malzeme bulacaklar, başka nasıl size kurtuluş vaazları çekecek,yüce değerlerin savunuculuğu rolünü üstlenecek, egolarını tatmin edecekler.Bir örnek;
Alıntı:
dost78 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı: keops Nickli Üyeden Alıntı
Evrenin tek hakimi vardır,bazıları bütün insanların evrene hakim olabileceğini iddia ediyor,kainatta o kadar küçük zerre olan Dünyanın biz neresindeyiz de kendimizi Yaratının yerine koymaya çalışıyoruz...
Kurtuluş,14 asırdır,bir tek harfi bile çürütülememiş kullanma kılavuzuna göre aklımızı,ruhumuzu ve kalbimizi geliştirmek ve elmaslar dururken cam şişeleriyle oynamamaktır
Bir orkestrada şef olmazsa,herkes kendi aklına göre çalarsa,ortak bir müzik çıkmaz,basit bir çamaşır makinesinin bile üreticisi kullanma kılavuzu hazırlıyor,insanı Yaratanda elbette başıboş bırakmayacaktır,ilahi mesaja göre hareket etmeyip,kendi akıl feneriyle önünü görmek isteyen insanlıkta yolunu şaşırmaktadır... | |
Yazıyı okudunuz.Ne denir ki buna artık. Hayır bunu yazan; söz konusu kitapta okuduklarından,benim yazdıklarımdan, bu görüşü destekleyen kuvantum mekaniğinden, eğer evreni,kainatı,okyanusaları...vb. insanın yarattığı fikrini çıkarıyorsa, bütün bunları böyle algılıyorsa bu benim sorunum değil.Bu kendi sorunu.
Şahsen biri karşıma çıkıp ta evreni,kainatı ve içinde bulunduğun herşeyi ben yarattım derse; ona şöyle bir bakıp(bu arada da acaba son zamanlarda " "Tanrı" insan suretinde karşıma çıksaydı...." diye düşünüp düşünmediğimi hatırlamaya çalışarak);kendisini tebrik edip-başarılarının devamını diler,yoluma devam ederdim.
Hayır, biri kalkıp ta yazılanlardan gerçekten bunu algılıyorsa,bu gerçekten benim sorunum değil. (onun için algılayamaz,onun için düşünemem.Bu benim sorumluluğum değil) Ya da tükürdüğünü yalamak istemediği için bunda ısrar ediyorsa veya kendisi yüce değerlerin savunuculuğu rolünü üstlenip egosunu beslemek istiyorsa, evet bu da gerçekten benim sorunum değil.