13-02-2009, 11:00 PM
|
#49 (permalink)
|
Moderator
Tesekkür: 16,247
1,756 Mesajinıza toplam 14,576 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Alıntı: elector- Nickli Üyeden Alıntı
ya arkadaşlar evren değil ya.. evren tıpkı bir yerçekimi kanunu gibi..siz yukardan bir taş atttıgınızda , nolur yerçekimi bu taşı yere hızla indir diye dua edermisiniz ???? ederseniz bu mantıksız olur.. sadece ALLAH tan isteyin.. bu yasayı yaratandan isteyin..hayırlısını isterseniz hayırlısı ne ise o gerçekleştirilir.. yok ben illaki atıyorum 100 milyar istiyorum derseniz , o da size verilir ,ama hayırlı olmayabilir ..belki bu parayla bir araba alacaksınız, bir kazaya sebep olacaksınız ??
ne isterseniz hayırlısını isteyin.. ve sadece O ndan isteyin. | merhaba elector haklısın Allah uygun görmediği hiç bir şeyi bize vermez ancak unutmamalı ki, vermesi içinde istemek gerekir..sadece istemekte yetmez, bu doğrultuda hareket etmek gerekir. çekim yasası - istemek derken, unutmadığımız bir şey var.. "Benim, evrenin ve bütünün en yüksek hayrına olacak şekilde" istiyoruz.. bu şekilde sahip olduklarımızın da hayırsız olma olasılığı sıfır. başkalarının hakkını gaspetmiyoruz, başkalarına zararı olacak birşeylere sahip olmuyoruz.. dua etmek-çekim yasası gerekçelerini uygulamak farklı şeyler değil.. örneğin çok susadığımızda, susuzluğumuzu gidermek adına sadece dua etmek yetmez. harekete geçmemiz gerekir.. çekim yasası da böyle bir şeydir. bir şeyleri talep etmek, her şeyden önce sahip olacağımız inancını oluşturur, bu da bizi harekete geçirir.. biraz araştırdığınızda hiç bir inanca ters düşecek birşeylerin söz konusu olmadığını göreceksiniz zaten.. sevgiler |
| |