11-02-2010, 01:29 AM
|
#24 (permalink)
|
Tesekkür: 284
143 Mesajinıza toplam 1,020 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: enerjini tutabilmek.. Öncelikle, benim de çok samimi olduğum bir arkadaşım vardı, ne zaman onunla birlikte vakit geçirsek bana da aynı şeyler oluyordu, çöküp kalıyordum. Ve çok sonra anladım ki, arkadaşımın yaydığı negatif bir enerji var. Dünyaya pek karamsar bakardı, çok güvensizdi vs. Konuştuğumuz konular, beden dili, hatta esprilerine kadar herşey kötümserdi ve ben de ondan çok etkileniyordum. İkinci olarak, şu anda görüştüğüm başka bir arkadaşım var ve onunla da her görüştüğümüzde, akşama doğru ikimizin birden tüm enerjimiz tükeniyor. Çok yorgun, uykulu, tembel oluyoruz. Bu da sanırım birbirimizle göz temasında çok bulunmamızdan dolayı, birbirimizin enerjisini almamızdan kaynaklanıyor. (Bknz.ayna egzersizi) Herhalde karşıdan aldığımız enerjiyi de evrene yayıyoruz, bize birşey kalmıyor çünkü :) Üçüncü olarak, nazar konusu hiç azımsanacak bir konu değil. Bazı insanların gözlerinin özelliğidir, bazı insanların kasıtlı ve duygu yoğunluklu bakışlarının özelliğidir negatif enerji vererek karşısındaki kişiye ya da nesneye zarar vermek. Örneğin dayım.. Mutfakta çok güzel bir saatimiz vardı duvarda asılı. İddia etti, bakışlarımla bu saati durdururum diye. Biz yapamazsın dedik. 5 dakika boyunca saate baktı, baktı, baktı.. Ve evet, saat durdu.. Ve son olarak nazara karşın Ayetel Kursi, Nas, Felâk sureleri okunmasını tavsiye eder ulema.. Hatta geçen gün bir topicte yazdığım gibi, Dr. Ender Saraç, bu sureler okunduğu anda insanın aurasının kalınlaştığını, enerjik tehlikelere karşı çok daha dirençli hale geldiğini yazmıştı kitabında.. Tabi ki abdestli okunsa çok daha iyidir..
__________________ "Kim Allah için korunanlardan olursa, Allah ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah’a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur." Talak Suresi/3. Ayet |
| |