Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/)
-   -   Hikaye yazarak çekim yasası oluşturulabilir mi? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/463824-hikaye-yazarak-cekim-yasasi-olusturulabilir-mi.html)

cado_8 14-02-2010 04:49 PM

Hikaye yazarak çekim yasası oluşturulabilir mi?

Aslında burda iki konuyu ele almak istiyorum çekim yasası ve düşünce gücü ile yapılabilecekler. Genel olarak pozitif düşünceleri barındıran bir forum olmasına rağmen gerçekte yaşanmış olan ve birçoğumuzun bildiği o iki olaydan bahsedicem.

1- Morgan Robertson adlı bir yazar Titanik faciasından 14 yıl önce yapılmış en büyük geminin Nisan ayında bir buzdağına çarparak batması ile ilgili "Futility" adlı bir roman yazmıştı. Romandaki geminin adı Titan'dı ve üzerindeki yazı bile Titanik'le aynıydı: "Unsinkable" (Batmaz).

2- Polonya'daki Lodz kasabasından çıkan tren, dükkanlara dondurma dağıtır. Görevlilerden ikisi, dondurmaları dükkana taşımak için dondurma
dolabının içine girer. O sırada dolabın kapağı kapanır ve içerde
kalırlar. Dolabın kapağını vururlar ama onları duyan kimse yoktur. Öleceklerini anlarlar ve sürekli kendi kendilerine "Donucaz, donucaz..." diye mırıldanırlar. İçlerinden bir tanesi kağıda "Yavaş yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." diye yazı yazar. En sonunda bunlar donucaz diye diye donarak ölürler. O akşam onları orada bir kasabalı bulur ve polise haber verir. Olay yerine gelen polis bunların otopsisini yaparak donarak öldüklerini kamuoyuna açıklar.

Şaşırtıcı gerçek şu ki dolap sabahtan beri çalışmıyordur..

Bu ilginç ve gerçek hikayeleri okudukça beynimizin bize neler yaptıracağını siz düşünün...

maviinci 14-02-2010 04:52 PM

Cevap: Hikaye yazarak çekim yasası oluşturulabilir mi?

titanik i yeni duydumm sevincli teşekkürler :)

vitamin61 14-02-2010 05:07 PM

batmaz yazmış ama battı neden peki. insanlar titanik batmaz diyorlardı bundan eminlerdi batar diye kesinlikle korkuları yoktu peki o zaman neden battı...

maviinci 14-02-2010 05:10 PM

Yapanların ağzındann: Bu gemiyi Tanrı bile batıramaz. .

master8566 14-02-2010 05:10 PM

Alıntı:

vitamin61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584620)
batmaz yazmış ama battı neden peki. insanlar titanik batmaz diyorlardı bundan eminlerdi batar diye kesinlikle korkuları yoktu peki o zaman neden battı...

Evet,iyi bir soru,ben de merak ediyorum bunun cevabını...

vitamin61 14-02-2010 05:12 PM

Alıntı:

nsmr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584622)
Yapanların ağzındann: Bu gemiyi Tanrı bile batıramaz. .

Güzel cevaptı...

poseydon 14-02-2010 05:13 PM

batmaz kelimesi aslımda negatif bir kelimedir. kökü batmaktan gelir.. evren de sadece kökleri alır ve uygyular.. yani insanlar asla batmaz derken bat emrini çoktaaaaan evrene göndermişlerdir.. netice ortada.... aynı kilo almayacağım derken devamlı kilo almaya benziyor.. umarım açıklayabilmişimdir...

maviinci 14-02-2010 05:15 PM

Alıntı:

vitamin61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584626)
Güzel cevaptı...

y789 hayatın gerçekleri, dostumm sevincli

vitamin61 14-02-2010 05:15 PM

Bu da güzeldi ... Teşekkürler poseydon ...

mavihuzur 14-02-2010 05:26 PM

Çekim yasası neyi isyetip neyi istememenizle ilgilenmez. Çekim yasası: ne düşündüğümüze bakar. Titanik konusundada birçok insanın düşündüğü geminin batmayacağıydı. Kelimenin köküne bakarsanız BATMAK tır. Örmek verecek olursak : "Ben artık mutsuzluğu istemiyorum" dersem mutsuzluk hep benimle olacaktır. Başa bi cümle. "ben bundan sonra hep mutlu olacağım " diye imgelemeler yaparsam mutlu olurum. imgeleme yaparken kurduğunuz cümlelerdeki her kelimemnin olumlu olması gerekir.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:22 AM.