teşekkürler sldk,
şimdi şöyle bir durum var, dediğin gibi mantıken mük. olduğum için 4,5 almışsam niye 5 almadım diye kendimi paralamam kerekir.Bu sözlük anlamıyla bakarsak böyle olmalıdır. Fakat öyle olmuyor işte. Örnek vereyim;
Bu yıl hazırlık bitirme sınavı var ama ben elime kitap alıp çalışamadım çünkü sınava bir kaç hafta vardı ve ben çok iyi bir şekilde çalışamayacağım için çalışmamayı tercih ettim, kendimi zorluyorum az bakayım en azından bir şeyler öğrenirim diye ama beni egelleyen bir şeyler var içimde, sanki hep biri bana "Dur! önce şöyle harika bir plan program yap, sonra bu plan programdan milim sapma yaşamadan mükemmel bir şekilde ,tek eksik bir yer kalmayacak şekilde,asla yanlış yapmayacak şekilde bu dersi çalış(veya bu işi yap)" diyor.
Dediğiniz gibi kararsızlıkta var bende, belki dediğiniz gibi ana sorun mük. filanda değildir. Zaten bu yüzden çekirdek inanç yaptırmak istiyorum.
Şimdi buraya böyle , bende mük. var filan yazıyorum, yaşadığım olayları filan yazıyorum. Okuyunca pek bir şey yok gibi gözükebilir bazılarına ama hakikaten bu olayları yaşarken insan pek farkında olmuyor bazı şeylerin, sanki normal bir şeymiş gibi yapıyor.
Mükemmeliyetçi mükemmeli ister ama mükemmel olsun derken iş uzar gider en son bir yerde kopar yarım kalır.
Ben diğer mesajlardaki örenklerde filan hep ders çalışma konusunu örnek gösterdim ama başka olaylarada etki ediyor bu, bir dua ederken bile endişeleniyorum acaba tam oldu mu iyi oldu mu diye.
Ben bir ders çalışmak için 1-2 gün plan program yaptığımı , bildiğim konuyu saatlerce tekrar ettiğimi en son bıkkınlık basıp ders çalışmayı bıraktığımı hatırlıyorum. Her seferindede başa döner aynı şeyleri yapardım.
Bakın değişik bir örnek daha vereyim(gerçi bu bu işin bir nevi yararlı yönü gibi bir şey);
Online oyunlar bende bağımlılık yapmaz (Allah'a şükür), bugüne kadar hiç bir oyunu doğru dürüst uzun vadeli oynayamadım. Çünkü bir oyuna başlar kendimi biraz geliştirdikten sonra hep bir eksiğim olduğunu düşünür oyuna yeniden başlar mükemmel bir hesap oluşturmaya oyun oynamaya çalışırdım. Köy kurma tarzı oyunlar vardır bilirsiniz, onlara belki ben bugüne kadar 50 kere bırakıp başladım, belkide 100 kere sırf herkesten iyi olmadığım için.
Daha böyle ilginç ilginç durumlar var, neyse çok yazdım, boşuna vaktinizi çaldım, kusura bakmayın