Merhaba Ayşe Benim oğlumda 4 yaşında
3 yaşına aylar kala bizimde bir kreş maceramız oldu. Oğlum kreşe gitmeyi şiddetle reddetti. Öğretmenleriyle görüşmelerimizde onun direncini kırmamız gerektiğini aksi halde okul döneminde şiddtlenerek karşımıza çıkacağı söylenmişti. Hem baktıracak kimsemizin olmaması hemde ikimizinde çalışmamız gerektiğinden kreşe devam ettik. Oğlum 15 gün direnç boyutunu arttırdı. Ben kreşe bıraktığım  ve babası aldığından benimle iletişimi kesti. Babayla rolleri değiştirdik ben aldım baba bıraktı. Bu defa ikimizede küstü. Sürekli donuk bakıyor hiçbirşekilde konuşmuyordu. İtaat etmeyi çok iyi öğretmişler oğluma 
Yemek hazır dediğimizde eline kaşığını alıp tek başına boğuşuyordu. tuvalete tek başına gitmeyide öğrendi. Ancak sonra gidip yatağına giriyor uyumasa bile tepki vermiyordu. Bu arada sürekli hastalanmaya başladı. Bir gün banyo yaptırırken ayak baş parmaklarının morardığını farkettim. Doktoruna telefon ettim mantıklı bir açıklaması yok al getir dedi.Baktı mantar olamaz dedi. Sorun yok gibi dedi ama darbe almış olabilir dedi.Çok geçmedi iki üç gün sonra kasıtlı kendine yapmaya başladı. İş zıvanadan çıkıyordu. Bu son nokta oldu. Çocuğumun uykulardan ağlayarak uyandıran, Kreş yoluna girdiğimiz anda gözlerini faltaşı gibi açtıran Sahibine ne kadar güvensekte sonuçta samimi olmayan kreş hayatımız sona erdi.. Bu arada oğlumun tırnakları uzadıkça kestiğimizde tırnak altında kurumuş siyah kahve arası kan lekesi vardı. Şu anda tırnakları normale döndü. Büyük konuşmayayım ama bir daha kreşmi aslaaa!! Oğlum hala orda yaşadıklarını aklı erdiğince anlatıyor. Kendimi sadist anneler gibi hissediyorum...
Senin cephenden bakınca benim sadece önerim olabilir benim oğlumdan dolayı kreşe giden çocukları gözlemlediğimde  aileden yoğun sevgi ve ilgi
gören çocuklar , duygusal zekası yüksek olan çocuklar , birde erkek çocuklar kreşe uyum sağlayamıyor. Yada o direnç sürekli tekrarlanıyor.
Bırak disipline edilmesin. Ben oğluma kurallar koymuyorum. Onun kendini keşfetmesini yasaklarla engellemiyorum. Duvara resimde yapıyor suyu halıya döküyor bardak kırıyor ama hepsinin çözümü var. Ama bildiğim bir şey varki oğlum gerçekten çok zeki ve mutlu buda bana yetiyor. off çok anlattım. Sen içinin sesini dinle en sağlıklı cevabı sen verirsin....Çünkü yaşayan sensin..