Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çocuk Psikolojisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cocuk-psikolojisi/)
-   -   Övgü mucizevi bir güçtür (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cocuk-psikolojisi/5347-ovgu-mucizevi-bir-guctur.html)

defduru 28-03-2008 02:33 PM

Övgü mucizevi bir güçtür

İnsanlar her yerde evde, işte, okulda, fabrikada övgü ve takdir edilmeye açlık duyar. Onlara açlığını çekmekte oldukları şeyi verdiğimizde, bizim de onlardan istediklerimizi, beceri olsun, fikirler, işbirliği, her ne olursa olsun cömertçe sunmada çok daha istekli davranmalarını sağlamış oluruz. Cesaret vermek insanların zayıflıklarını görmezlikten gelip, güçlü yanlarını ortaya çıkarmaktır. Eğer çocuklarımıza cesaret ve umut verirsek ne kadar ileriye gideceklerini kimse söyleyemez. Onlara inanırsanız olanaksızı başarırlar.

Takdir ederken;

l- Takdiri hemen yapın.

2-Kesin bir dille takdir edin.

3-Neyi, niçin, hangi yönden beğendiğinizi anlatın.

4-Kişiden daha çok davranışı övün, ne veya kim olduğu için değil.

Unutmayın, övgü, neye hedeflenmekteyse onu çoğaltma ve arttırma eğilimindedir. Birisini işle ilgili olarak överseniz, daha çok iş yapacaktır. Davranışı konusunda överseniz, davranışı daha iyi olacaktır. Ancak yalnızca kişi olarak överseniz, sadece egoizmini ve kendini beğenmişliğini arttırırsınız.

Doğru: (çocuğunuza) Son zamanlardaki çalışma tempon gerçekten kusursuz.

Yanlış: (çocuğunuza) Sen iyi bir çocuksun. Sen müthiş bir çocuksun.

Alıntı....

Elektra 07-04-2010 02:15 PM

Cevap: Övgü mucizevi bir güçtür

Çocuklar için takdir edilmek olmazsa olmazlardan. Güzel bir konuya değinmişsin, paylaşım için teşekkürler...

Megavolt 07-04-2010 02:37 PM

Ben şu yanlış olanı daha çok sevdim :))) çocuklar yaptıkları işlerden çok kişilikleriyle var olmak ve kabul görmek istiyorlar çünki.
sevgiler

Işıldayan Safir 15-05-2010 12:18 PM

Değişik bir bakış açısı teşekkür ederim paylaşım için.

Yanlış olan beni şaşırttı açıkçası. Bana metne göre bakınca yanlıştan ziyade eksik gibi geldi. Yani müthiş bir çocuksun ama şu nedenden dolayı denmediği için heralde çocukta yaptığı her şeyin takdir edileceği izlenimini uyandırıp şımarıklığa (buraya uygun kelime bulamadım anlayın :D) mı sevkediyor?

Sevgiler...

sümeyyeözçakır 15-05-2010 01:07 PM

övülmek cesaretlendirilmek güzel.....bir de değersizlik duygusunun da ilaçlarından biri.....benim hayatımda önemli bir nokta.....bunun için çocukları sıkça över yüreklendiririm....kendilerini değerli hissetmeleri için.....demek ki doğru yapıyormuşum....

arca 16-05-2010 12:55 AM

Alıntı:

WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 746980)
Değişik bir bakış açısı teşekkür ederim paylaşım için.

Yanlış olan beni şaşırttı açıkçası. Bana metne göre bakınca yanlıştan ziyade eksik gibi geldi. Yani müthiş bir çocuksun ama şu nedenden dolayı denmediği için heralde çocukta yaptığı her şeyin takdir edileceği izlenimini uyandırıp şımarıklığa (buraya uygun kelime bulamadım anlayın :D) mı sevkediyor?

Sevgiler...

Çocuk ne için takdir edildiğini bilmezse takdir de yüreklendirende çocuk için bir süre sonra bir anlam ifade etmeyecektir. Sanırım bu yüzden çocuk neyin alkışlandığını bilirse o yönde olumlu ilerleme göstercektir.
bu yüzden diğeri yanlış olabilir WaMPİRella cığım

senarist 20-05-2010 08:29 AM

övgü başarıyı arttırır kesinlikle mucizedir motivasyonunuz kalmasa bile devam etmenizi sağlar

doris 20-05-2010 11:43 AM

kesinikle katılıyorum övgü insanı gaza getiriyo galiba :)y789
keşke büyüken doğru övgüler alabiseymişim dedim paylaşımı okurken..
güzel paylaşım teşekkür ederim..

RenaC 23-06-2010 04:59 PM

Övgü insanın kendine olan güvenini pekiştirir.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:15 PM.