Genelde iç ve dış oyuncuların pası alması ve set hücumu sırasında topun çevrilmesi amacıyla kullanılır.Bu pas şekli forvet oyuncuları tarafından sıkça kullanılmaktadır.
Pasın atılışı şöyledir top baş üzerinde tutulurken vücut dengeli ve rahat olmalıdır.Oyuncunun dirsekleri hafif bükülüdür pas el bileğinin ve kolun öne ileri uzanması ile elden çıkarılır Dikkat edilmesi gereken diğer bir noktada Kolların öne ileri uzanması ve bileğin yana aşağıya düşürülmesidir.
Bu pas en iyi 7-10 m mesafelere atılır.Buna rağmen bazı oyuncular sahayı çapraz gecen uzun baş üstü paslar atmayı severler buda antrenörleri çılgına çevirir.Baş üstü pasta topu atacağınız mesafe uzadıkça kontrolünüz bir o kadar azalacaktır.
Eğer pivot bölgesindeki arkadaşınıza bu pası atacaksanız. Takım arkadaşınız bir yada iki eliyle topu nereye atmanız gerektiğini size göstermelidir.
TEMEL NOKTALAR
Top iki elle sıkıca tutulmalı ve parmaklar topun üzerinde yaygın olarak yerleştirilmelidir.Başparmaklar topun altında birbirine bakacak şekilde tutulur.
Top baş üstünün hemen önünde tutulur.Bilekler esnek ve yumuşak olmalıdır.
Top elden çıkarılırken bilek ve dirsekler öne doğru uzatılır.
Pası alacak oyuncunun omuz hizası hedeflenir.