![]() |
Soru:"meme kisti ve fibroadenom" Merhaba, Göğüsümdeki ağrı sebebiyle doktora gittim. Doktor muayenesinde ele gelen herhangi birşey olmadığını ancak yine de utlrason çektirmem tavsiye edildi. 29 yaşındayım evliyim ancak doğum yapmadım.Ultrason sonucumu aynen yazıyorum; -Sağ meme saat 12 hizasında 11x9x8.7 mm boyutlarında minimal lobüle konturlu, içerisi hipoekoik solid lezyon. lezyon özellikleri fibroadenom ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. -Sağ meme saat 2 hizasında 2.8x1.6 mm boyutlu, içerisi homojen-anekoik basit karakterde kist. -Sol meme saat 4-5 hizasında 3.8x2.2 mm boyutlu içerisinde yaklaşık 1 mm çaplı solid komponenti bulunan komplike karakterde kist formasyonu. öneri: 3 ay sonra US kontrolü uygundur. Bu sonuçlara göre 3 ay beklemem doğru mudur? Uzm.Dr. Alaattin OZTURK 27. 12:57:32 Memenizde fibroadenom ve basit kistler var. Bu durum bir hastalık değildir. Meme yapınız böyle. Herhangi bir tedaviye ihtiyaç yok. Ben olsam, siz bir kitle hissetmedikçe 1 yıl sonra kontrol öneririm. Eğer o fibroadenom 2 cm üzerine çıkarsa onu alırım. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:42 AM. |