Merhaba Yusuf Bey,hepatit b ye bağlı karaciğer sirozum ve 2. derece varislerim var.2003 de zefix tedavisine başladım dideral ile birlikde.Aile içi hepatit durumu var 5 kardeşten 2si antikorsuz diğerleri antikorlu.Hepatit b oldugumu 1992 de oğrendim 1999 da da varislerim gelişti.Zefix tedavisinden sonra aktiv olarak calışmayı bıraktım.6 ayda bir kontrollere gidiyorum doktorlarım ise detaylı bilgi vermiyorlar.İyisin trans icin izlicez deyip gönderiyorlar.bazı tetkik sonuclarım şöyle.1997(SGOT-41,SGPT-16,HBsAG(+),HBeAg(-),Anti-HBe(+),,,1999 SGOT-110,SGPT-137 HbeAg reactiv,Hbe(-),Anti-Hbe reactive,Anti delta (-) 2007-AST 34,ALT25, totbilirubin2.8,albumin4.1,direk bilrn0.65,AFP1.03,INR1.21,PT14 ,APTT41,FIBRINOJEN 2.09
2005-HBsAg reactive,AntiHBe reactive HBV DNA negative.(2 yıldır HBV DNA BAKTIRMIYORUM)
Dalağım normalden büyük ve karında asit birikimi yok.Kilom82 boyum 174.zefix oncesi 63 kg idim tedavi sonrası işimide bırakmam nedeniye kilo aldım.Biraz, enselofatim ve uyku bozukluğum var.Kendimi eskiye göre cok daha iyi hissediyorum.Sizce lamuvidin tedavisini kesip başka bir ilaca dönmelimiyim.Ayrıca sirozumu geriçevirmek için neler yapabilirim.(düşük protein tüketimi ve hafif egzersiz ve slymarin kullanımı dışında) Birde ağzımda amonyak kokusu beni cok rahatsız ediyor reflu ilaçlarının kısa süreli iyileştirmesi dışında hiç faydası olmuyor ve zaman zaman tekrarlıyor. bu koku benim sosyal hayatımı cok negativ etkiliyor.Herhangi bir oneriniz olabilirmi acaba
Yardımlarınız için şimdiden cok teşekkürler.
Saygılar
AAYTK
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
19. 12:01:47
lamivudin kullanmaya devam etmelisiniz. 2005 verileri ile durumunuz hakkında bir şey söylemek yanlış olur. 2009 verilieri ile alt ast alb ptz ınr bilirübinler, abdominal ultrason sonuçları bilinmelidir. siroz child sınıfı hesabı bilinmelidir. kokunun amonyak kokusu olduğunu nasıl anladınız. herkeste olabilecek ağız kokusu sebeplerinden biri olamaz mı . ensefalopati geçirdiğinizi doktorunuz mu söyledi siz mi söylüyorsunuz.sitede child sınıflama formülünü Child-Pugh Skorlaması kullanarak child durumunuz hesaplanabilir.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.