merhaba,23 yaşında bayanım.ateşlendim ve eklem yerlerimde agrılar vardı.doktor farenjit oldugumu söyledi.antibiyotik verdi.kan tahlilide yaptı.tahlil sonucumda wbc 18.3 çıktı.kanımda iltihap oldugunu ve kansız oldugumu söyledi.kaki iltihapın sebebini ögrenebilirmiyim.ciddi bir rahatsızlıga sebep olurmu ve antibiyotikle kaki iltihap geçermi.beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
17.04. 01:15:45
10.000 (10bine kadar) lokositi yaki akyuvar sayisini normal kabul ediyoruz.
Yuksek atesli hallerde eklem agrisi eslik edebiliyor.
Gripte de bu boyledir.
Ancak lokositinizin yuksekligi ve yasiniz goz onune alindiginda akut atesli eklem romatizmasinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor.
O vakit hastalik kalbe de vurabiliyor.
En az 10 gun sure ile penisilin turevi ilac tedavisi gerekiyor.
Sikayetler gectikten sonra nuks gorulebiliyor ve ates olmadan eklem agrilari ortaya cikabiliyor. Bu nadirce bir durum ancak hafife alinmayip takip edilmesinde yarar goruyorum. Penisilin turevi genel duruma gore agizdan alinabilir. Allerji konusunda dikkatli olunmali.
Genc hanimlarda kansizligi fazlaca goruyoruz.
Dogru beslenmek gerekiyor. Bu arada enfeksiyonlarda kansizliga yol acabiliyor. Cunku kemik iligi baskilaniyor yeterli kan uretemiyor. Ferritin ve B12 duzeyini tedaviden 15 gun sonra yani yaklasik bir ay sonra olcturup oyle karar v ermek daha dogruca olabilir.
Saglikli gunler,
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.