hocam merhaba babam 47 yasında yanı 2 yıl once kıronık hepatıt b den vefat ettı ben ve kardesımde tasıcılık var ast alt testlerımızı yapıyoruz ast 50 alt 48 cıktı 2 ay once yaptık testlerımızı bız bu hastalıktan cok korkuyoruz ben sıgara kulanıyorum kardesım kulanmıyor ben bırde fal halde fıtbol oynuyorum zararı varmı hocam saygılar batman metin okan
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
29.09. 07:23:00
sizin yapmanız gerken şeyler şunlar:<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">söylediğiniz ast ve alt değerleri o testleri yapan laboratuvarın normal sınırları arasında mı?<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">eğer normal sınırları arasında ise:
6 ayda veya yılda bir alt, ast, afp testleri ve kaaciğer ultrasonu çektirin ve kontrollerinizi olun.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">eşiniz çocuklarınız da Hbs Ag ve antiHbs testlerini yaptırın Hbs Ag - anti hbs - olanları aşılatınız.<br style="font-family: Verdana;"><br style="font-family: Verdana;">Alkolden ve grip gibi viral enfeksiyonlara maruz kalmadan spor yapmanızda bir sakınca yok.
eğer normal sınırları arasında değil ise:
HBV DNA sayısal düzeyine baktırınız.
HBe Ag ve Anti HBe durumunuzu öğreniniz.
HBe Ag:+ ise tedavi için HBV DNA düzeli 100 000 den fazla olamlıdır.
HBe Ag:- ve Anti Hbe :+ ise tedavi için HBV DNA düzeyi 10 000 den çok olmalıdır.
sağlıcakla...
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.