![]() |
Soru:"menapozda hormon kullanımı doğrumu yanlışmı?" menapoza girdim österojen hormonu kullanmam gerekir mi bu durumda ateş basması uykusuzluk ve sıkıntı yaşıyorum. ama hormon ilaçlarının şişmanlatıcı etkisi ve kanser riski nedeni ile kullanımıda beni düşündürüyor ne yapmalıyım. Dr. Editor Saglikdanis 30.03. 23:37:08 Menapozda hormon kullanımının dikkatli olunması gereken noktalar vardır. ancak faydalı olduğu noktalar daha baskındır. faydaları: menapoz yakınmaları azaltırkemikleri korurkalp damar sağlığına olumlu etkisi vardır.dikakt edilmesi gereken durumlar ginekolojik ve meme kanser riskini bir miktar artırabilirlerancak bu risk artışı yıllık mamografi ve yıllık PAP smearle çok kolya takip edilebilir.ateş basma şikayetleri 5-7 seneyi bulabilir. ondan sonra ki dönemlerde kemik sağlığını diğer ilaç modaliteleri ilede koruyabilirsiniz. -bifosfonatlar - calcitonin gibi çok kısa sürede sitemize videolu bir menapoz konusu koyacağız takip ediniz. sağlıcakla... Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:39 PM. |