Sayın Dr.AKCAN,
Ben 36 yaşında ve Erkeğim.
3 gün önce gelen chek-up sonucunda HELICOBACTER değerlerim aşağıdaki gibi çıktı.
Zaman zaman strese bağlı gastrit yaşamaktayım. Ancak HELICOBACTERim hep negatifti. Şu an itibari ile de gastrit şikayetim yok.
Doktorum 14 günlük HELİPAK tedavisi verdir. Bugün ilk dozu ladım. Gerçekten zor bir ilaç. Bunu 14 gün boyunca kullanmalımıyım yoksa 7 günlük tedavilerin Internetde uygulandığını gördüm. 7 gün yeter mi? Diğer bir sorum da; sadece HELICOBACTER PYLORI IgA sınırda gözüküyor. IgG ise negatif. Endişe taşımalımıyım? Bir de bulaşıcı mı diye merak ediyorum.
Saygılarımla
E.A
HELICOBACTER PYLORI IgA SINIRDA 0.8 Indeks NEGATIF 1.1
HELICOBACTER PYLORI IgG NEGATIF 0.09 T.V. NEGATIF 1.00
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
02. 12:20:09
Helikobakter pilori tanısında serolojik testler kullanılabilirsede aktif enfeksiyonu göstermede en zayıf testler bunlardır. gaitada hp antijen testi veya üre nefes testleri tarama açısından tercih edilmelidir. serolojik testlerde yanlış pozitif testler biraz daha fazladır.türkiyede toplumda %60-90 arasında olduğu gözönüne aldığınızda bulaşıcılığın yüksek olduğu söylenebilir. ancak bunların çoğu ilk 10--20 yaşlarda alınmaktadır. ağız yolu ile bulaştığından ortak çanak tabak kullanımı , bebklerin anneler tarafından ağızdan ağıza beslemesi gibi aktivitelerden uzak durmak gerektiği çıkarımı yapılabilir. Türkiyede tedavide başarı oranları 7 günlük tedavi de daha düşük olduğu bilinmektedir. bu yüzden mümkünse 14 günlük tedavi seçilmelidir.sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.