![]() |
Beslenme Beslenme Tıp Yayınının Yazarı: Ergin Sencer Tıp Yayınının Yayın Evi: İstanbul Medikal Yayıncılık Tıp Yayınının Türü: Endokrinoloji, Genel Dahiliye Tıp Yayınının Özellikleri: Baskı : 2005 Sayfa : 653 Boyut : 17X23,50 cm Açıklama: İnsan vücudunun bileşimi uzun yıllardan beri bilim adamlarının ilgisini çekmiştir.Vücudun bileşimi ile ilgili ilk bilimsel incelemeler biyologların daha çok küçük hayvanlarda yaptıkları gastrointestinal kanal içeriği başaltılmış cesetlerin (carcasse)kimyalsal analizleri şeklinde idi.Bu çalışmalar zordur,hatalı ve eksik sonuçlar verebilir ve bunlardan insanla ile ilgili sonuçlar çıkarmak güvenilir olmayabilir.Daha sonraları,özellikle 19.yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında,fizyologlar,insan vücudunun bileşimini tayin için Antik çağın büyük bilgini Arşimed'in keşfettiği,iki bileşenden oluşmuş cisimde,bu bileşenlerin oranını bulmak için cismin özgül ağırlığının tayin etmek yöntemini hatırlayarak insana uyguladılar.Yağın ve yağsız vücut kitlesinin... İÇİNDEKİLER 1.Beslenme Bilimi Besin ve Gıda Kavramları,Gıda Alımının Fizyolojisi 2.Vücudun Bileşimi 3.İnsan İçin Gerekli Besinler 4.Besinlerin Sindirimi ve Emilimi 5.Beslenme Açısından Enerji 6.Proteinler 7.Karbonhidratlar 8.Lipidler 9.Vitaminler 10.Su ve Elektrolitler 11.Mineraller (Madenler) 12.Alkol(Etil Alkol,Etanol) 13.Yaşamın Fizyolojik Evreleri ve Koşullarında Beslenme 14.Normal Bir Erişkinin Sağlıklı Beslenmesi ve Kitlelere Yönelik Sağlıklı Beslenme Önerileri 15.Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Malnuttrisyon 16.Beslenme Destekleri 17.Diyetteki Antioksidanlar ve Antioksidan Diyet Eklemeleri 18.Obezite;Vücut Ağırlığının Regülasyonu Yeme Davranışı Bozuklukları 19.Kalp_Damar Hastalıkları ve Beslenme Koroner ve Kalp Hastalığı ,Hipertansiyon ve Diyet İlişkileri 20.Kemik Sağlığı,Kas_İskelet Sistemi Hastalıkları ve Beslenme 21.Beslenme ve Kanser 22.Diabetes Mellitus,Glukoz İntoleransı ve Beslenme 23.Sindirim Sistemi Hastalıklarında Diyet Düzenlemeleri 24.Böbrek Hastalığı ve Beslenme 25.Metabolik ve Endokrin Bozukluklarında Beslenme 26.Gıda Zehirlenmesi,Gıda Alerjisi ve Gıda Tahammülsüzlüğü 27.Nutrigenomik,Nutrigenetik,Fonksiyonel Gıdalar Nutrasötikaller 28.Kalori Listesi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:51 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.