selamun Aleyküm hocam
Ben Mehmet 18 yaşındayım.2 yıl önce diz ağrılarım olduğu için doktora gittim.Ve devlet hastahanesinde anlamadıkları için
Balcaliya gönderdiler.Dizimde kırmızı noktalar çıkmıştı.Balcali da Henoch-Schonline dediler.Ve bunun yanında Ailevi Akdeniz
Hastalığı taşıyıcısı olduğumu söyledier.Ve kolsin 0.5mg adında bir ilaç kullanıyorum.Ama doktorlar bu ilacı uzunca bir süre
kullanacağımı söylediler.Rahatsızlığımın ciddiyeti hakkında bilgi verebilirmisiniz.Bu hastalık ne kadar beni etkile,bu hastlıktan
ne zaman kurtulurum.Bide Hocam eczaneye gittiğimde Kolsin 0.5mg yoktu.Onun yerine Colchicum Dispert 0.5mg verdiler.Bu ilaçla benim
kullandığım arasında bi değişikliği var mı? Varsa Colchicum Dispert 0.5mg kullanmıyayım...
Bilgilendirirseniz Sewinirim.Sağlıcakla Kalın..
Uzm.Dr. İsmet Tamer
03. 19:07:08
Merhabalar,Henoch Schonlein Purpurası adı verilen hastalık, bir tür damar iltihabı olan vaskülit grubundan bir hastalıktır.Sıklıkla çocuklarda görülür, yetişkinlerde nadir rastlanır. En sık olarak deriyi, sindirim sistemini ve böbrekleri tutar ve buralarda kanamalara, deride küçük kanama odakları oluşturarak kırmızı renkli döküntü görünümüne yol açar. Bu hastalık genellikle tekrarlı dönemlerle kendini gösterebilir ama uzun süre herhangi bir soruna yol açmadan sessiz de kalabilir. Genellikle bağışıklık sisteminin sorunlu çalışması sonucu, damarların duvarındaki -mikropsuz-iltihabi bir durumdur.Akdeniz anemisi, genetik olarak kan yapımı bozukluğu ile seyreden bir tür kansızlık olup, ülkemizde bu hastalığı genlerinde taşıyan ancak hasta olmayan pek çok kişi vardır. Yıllık kontrollerinizi olmak kaydıyla hem bu hem de diğer hastalığınız açısından bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Bahsettiğiniz farklı marka ilaçlar, aynı maddeyi içeriyorlar ve birinin yerine diğerinin kullanılmasında sakınca yok. Ancak bu tip ilaçların her zaman doktor kontrolünde kullanılmaları zorunludur. Sağlıklı günler dilerim.Uz.Dr.İsmet Tamer
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.