![]() |
Soru:"doğum kontrolü" Selamlar doktor bey.Ben 26 yaşında bir erkeğim, 2 ay sonra evleneceğim.Müstakbel eşimle kontrol yöntemleri üzerine bazı kuşkularımız var.Bazı geleneksel görüşlere göre doğum kontrol hapının devamlı kullanımının kadında kısırlığa sebep olacağına dair söylemler var.İnternetten araştırdığım kadarıyla çok faydası olduğu söyleniyor.Bu duruma açıklık getirir misiniz, hapın kullanımı nasıldır ve nasıl sonuçları olur,sürekli kondom kullanımı zor olur gibi geliyor bana.Önerilerininz nelerdir.Şimdiden teşekkürler. Doç.Dr. A.Serhan CEVRIOGLU 08. 02:41:47 Merhaba, Yeni evli çiftlerde doğum kontrol hapları (veya aylık iğne) ve kondom kullanımı genelde tavsiye ettiğimiz yöntemlerdir. Hap kullanımı yumurtalığın mevcut rezervini olumsuz yönde etkilemez. Yani kısırlığa yol açmaz. Yumurtlamayı baskılayıcı etkisi sadece kullanıldığı döneme aittir. İlk kutuda adetin 2-.3. günü hapa başlanmakta, kutu bitince yedi gün ara verip yeni kutuya başlanmaktadır. Yüksek tansiyon, kalp karaciğer hastalığı, önceden geçirilmiş damar tıkanıklığı öyküsü, karaciğer hastalığı gibi kullanımı engelleyen bir durum yoksa Gebelik istenene dek bir kadın doğumcu kontrolünde kullanılabileceğini düşünüyorum. www.serhancevrioglu.com Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:54 AM. |