Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Çocuklarda diş çürüğünü önleyebilirsiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/550996-cocuklarda-dis-curugunu-onleyebilirsiniz.html)

Bluesky24 20-04-2010 05:13 PM

Çocuklarda diş çürüğünü önleyebilirsiniz
 
Çürük nedeni olan mikrorganizmalar anneden bebeğe geçiyor. Bu nedenle öncelikle bu geçişi engellemek gerekiyor. Yeditepe Üniversitesi diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tülin Arun, bu geçişte emzik ve bebeği yedirmek için kullanılan kaşığın rol oynayabileceğini belirterek " Emzik ve kaşık annenin ağzına değerse risk oluşuyor& diyor.



bebeklerde ilk dişlerin sürmesiyle birlikte sabah ve gece beslenmeleri sonrası temiz, nemli bir tülbent veya gazlı bezin diş temizliğinde diş fırçası yerine kullanılabileceğini açıklayan Prof. Dr. Arun, şöyle devam ediyor:



"Ancak 1-1,5 yaş civarında yumuşak ve küçük başlı bir diş fırçasıyla macunsuz diş fırçalama yapılmalıdır. 2-6 yaş arasında çocuk diş macunları ile günde 2 defa ailenin kontrolünde diş fırçalamaya başlamalıdır.



dişler sürdükten sonra ağız temizliği yapılmazsa, anne sütü ile beslenen bebeklerde bu sütün yüksek laktoz, düşük kalsiyum, fosfor ve protein içeriği, sık beslenme nedeniyle nötralize olamayan asidik pH ya ve çürük oluşumuna neden oluyor.



süt çocuğunun gece boyunca şekerli içecek, süt ve mama ile beslenmesi, diyetteki yumuşak besinlerin ve şekerli içeceklerin sık kullanılması, biberon, emzik ve diğer emme alışkanlıkları, uzun süre biberon kullanımı bu dönemde çürük riskini arttırıyor.



Özellikle çürük riski açısından meyve sularının biberon yerine bardaktan içilmesi, gece beslenmelerinde de kullanılmaması gerekiyor.



Çocukluk çağında kullanılan oral vitamin damla ve şurupları, antibiyotik ve analjezikler içerdikleri fermente olabilen şekerler nedeniyle çürük riskini arttırıyorlarBu ilaçların varsa şekersiz seçenekleri tercih edilmelidir."



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.