Merhaba beimin sorunum fazla sogukta kalıp üşüdüğüm zaman midem ve karnımın yantaraflarında çok şiddetli sancılar çekiyorum genelde sağ tarafım.çokfazla gegirme ve gaz oluşuyor gaz çıkınca rahatlıyorum.
Ama gecenlerde dişim agrıyordu apranax ve rovagyl diye iki ilaç aldım ilk gün kullandım ( düzensiz kullandım rasgele içtim desem doğrudur) yine aynı sancıları çok şitdetli çektim ilaçları bir gün kullanmadım rahattım daha sonra gene kullanınca yine tekrarlayınca ilctandır diyerek ilaçları almadım. bu sancılarda belirliilaçlar zaman zaman kullanıyorum rahat ediyorum fakat tekrarlıyor. ilginize teşekkür ederim iyiçalışmalar.ALLAHA emanet kalın..
Uzm.Dr. Gülnihal TUFAN
28. 11:59:20
Barsak gazı genelde yemek yerken içerken hava yutulduğunda, karbonhidratların barsakta bulunan bazı bakteriler tarafından fermente edildiğinde, gıda zehirlenmeleri, inflamatuar barsak hastalıklarında, antibiyotik kullanımı sonrası oluşabilir. Ağrı genellikle keskin ve batıcı tarzda, barsaklarda gaz birikip çıkarılamadığında oluşur. Baklagiller, soğan, fasulye, karnabahar, kabak, süt, dondurma, yumurta, armut, elma, şeftali, turp, lahana, mercimek, bezelye, bira, soda, madensuyu, brokoli, brüksel lahanası, muz kayısı, erik, kızartılmış yiyecekler, gevrekler gaz yapma olasılığı olan yiyecek ve içeceklerdir. Sizi rahatsız eden yiyecekleri tespit edip bunların az tüketilmesi önemlidir. Bunun dışında küçük öğünler halinde sık beslenmek, yavaş yemek yemek, lifli gıdalar fazla tüketildiğinde yeterli sıvı almak gaz oluşumunu azaltacaktır. Ancak barsak alışkanlığında değişiklik olması (kabızlık, ishal gibi), ailesinde barsak hastalığı öyküsü olanlar, kilo kaybı olanlar, kronik kabızlık ve ishali olanların doktora başvurmaları, muayene ve tetkiklerin yapılması gerekmektedir. Kullandığınız ialçlardan Rovagyl antibiyotik olup gaz sancısı yapabilir. Bir de bu ilacı sadece diş ağrınız olduğunda kullanmanız doğru değil. Bir diş hekimine başvurup tedavinizi yaptırmanızı öneriyorum. Saygılarımla.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.