![]() |
HERMES: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı HERMES: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı HERMES: Göğüs Hastalıklarında Avrupa Çekirdek Müfredatı HERMES, Avrupalı Uzmanlar için Göğüs Hastalıklarında uyumlaştırılmış öğretim ve eğitim i geliştirmek için yürütülmüş bir projedir. HERMES&in ana hedefleri nelerdir? 2005 / 2006: Erişkin solunum tıbbında her uzmanın sahip olması gereken tüm yeterlikleri tanımlayan , genel olarak kabul görmüş bir Avrupa Çekirdek Müfredatının geliştirilmesi. 2006 / 2007: Öğretme ve değerlendirme metodlarını, eğitim stratejilerini, vs. tanımlayan ayrıntılı bir Avrupa eğitim programının geliştirilmesi. 2007&de başlayacak: Çekirdek müfredat içeriğiyle uyumlu Eğitim materyallerinin ( çoğunlukla web temelli ) geliştirilmesi. 2007&de başlayacak: Gönüllü bir Avrupa sınavı / diplomasının geliştirilmesi. Projenin gelecekteki aşamaları, Avrupa&daki eğitim merkezlerinin akreditasyonu için bir metodoloji geliştirilmesini de kapsayacaktır. Bu belgenin geliştirilmesinde 29 ülkeden toplam 50 göğüs hastalıkları uzmanı yer almıştır. Bundan başka, 400&ün üzerinde nitelikli göğüs hastalıkları hekimi ve 100&ün üzerinde uzmanlık öğrencisinden projenin her aşamasında geri bildirimler alınmıştır. Yeterlikler tanımlanmış ve üç turdan oluşan bir Delphi konsensus süreci boyunca sıralanmıştır. Aralarından 229 yeterlik seçilerek dokuz bölüm ve 51 modüle ayrılmıştır.Bunlardan 14&ü isteğe bağlı, 215&i zorunlu olarak değerlendirilmiştir. Maddeler daha sonra beklenen bilgi ve yeterlik düzeyine göre üç farklı düzeyde derecelendirilmiştir. Tablo .Tüm maddeler için bir seçenek olarak bulunan yeterlik durum ve düzeyleri Durum İsteğe bağlı Zorunlu Uygun değil Bu maddenin çekirdek müfredatta yer alması, ancak zorunlu olmaması önerilmiştir. Bu maddenin tüm çekirdek müfredatlarda yer alması gereklidir. Bu madde uygun değildir ve hiç yer almamalıdır. Yeterlik düzeyi Düzey 1 Düzey 2 Düzey 3 Ne zaman danışılacağını bilme ve tanımaya yetecek kadar farkındalık Gözetim altında ( veya danışarak ) tedavi için yeterli bilgi Bağımsız uzman uygulamaları için yeterli ileri bilgi Kaynak: toraks.org.tr |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:05 PM. |