![]() |
Soru:"hepatit c tedavisinde nelere dikakt edelim, yane etkileri nelerdir?" yaş:27 cinsiyet:erkek hocam ben hepatit-c tedavisine yeni başladım ilk inemi oldum fazla bir yan etkisi olmadı haplarıda kullanmaya başladım benim sorum bu ilaçları kullanırken bitkisel yöntemleride(enginar,lavanta kürü, vs.) kullansam ilaç tedavisine bi etki edermi....bide igneyi vururken nelere dikkat etmeliyim Doç.Dr. Yusuf AKCAN 23. 11:37:41 ilaç artı bitkisel destekli yapılan çalışma fazla yok o yüzden bu sorunun gerçek cevabı bilinmez. ama aldığımız gıdalarda yeterince antioksidan genelde vardır. bu yüzden içeriğinden emin olamayacağınız bitkisellleri almayın. sonuçta bitkisel dediğiniz maddelerinde etken kısmı kimyasallardır. karaciğer ise kimyasallarla en çok yüz göz olan organdır. benim şahsi görüşüm, böyle hastaların ek olarak bitkisel madde almamaları yönündedir.iğne cilt altına vurulur. herhalde peg interferon ve yanında ribavirin ağızdan alıyor olmalısınız.iğneningrip bezneri yakınmalarateşbeyaz küre ve trombositlerde düşme- doktorunuz uygun aralıklarla kontrolü yapacaktır.geçici saç dökülmesidepresyon vb yane etkileri ön plandadır.ribavirinhemolitik anemi buna bağlı hb düşmesi yapabilir. bu durum kalp hastalığı ve damar sertliği olan kişilerde sorun olabilir. başlangıç hb değeri 2 gr fazla düşenlerde ve hb<10 gr/dl altına inenlerde doz azaltılır. hbz8 olursa kesilir.diğer hususları hastaya göre dr değerlendirecektir.sağlıcakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:46 PM. |