![]() |
Soru:"fsg" 3 yıl önce yapılan biyopsi sonucu fsg ile uymlu tanısı konuldu ve 3 yıldır coversyle 5mg.ve coraspin 100mg.kullanıyorum. kreatin 1.3, 24 saatlik protein 340,üre normal. başlangıçta kreatin 1,5- protein 2000e kadar çıkmıştı.ilaçlara devam mı etmeliyim. midemde yanmalar başladı. aspirini kırıp yarısını atmaya başlayalı biraz rahatladım. görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Doç.Dr. Zerrin BICIK 24.11.21:40:10 FSGS kısaltılmış adıyla ifade edilen nefrit hastalığında en kaygı verici gelişme böbreğin fibrozisi (büzüşmesi)dir ve bunu engellemek için kullanılan ilaçların en başında ACE-I grubu olup Coversyl de bunlardan biridir, Aspirin de bu tedavi uygulamasının en önemli desteklerinden biridir. Bu nedenle ilaçlarınızı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz ancak bu ilaçlara bağlı yan etkiler , özellikle Aspirine bağlı mide sıkıntıları doz azaltılması veya kesilmesini gerektirebilir veya bu yan etkiyi önleyici başka tedaviler uygulanabilir, sizi sürekli izleyen doktorunuzun önerileri daha kıymetli olacaktır. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:09 AM. |