iyi günler ben gece uyurken soluk alamadıgımı hissederek uyım uyığımda gerçekten soluk alamıyordum.1-2 saniyelik birşey.bu 2 ay öncede olmuştu.kardiyologla görüştüm.kalbimde bir sorun çıkmadı bana psikolojik olduğunu söylediler.bu aralar stresliyim herseye sinirleniyorum.birazda moralim bozuktu.2 ay öncede stresliydim.kalbimde de ağrı hissediyorum.psikologla görüştüm stresli olduğum için geceleri kalp atısın hızlanır bu yüzden soluk alamadığını hissedersin dedi.ilaç kullanmak istemiyorum.suan sınava hazırlanıyorum.neden soluk alamadan uyıgımı bilmiyorum ve tekra böyle uyanmaktan korkuyorum.bu da bende panike neden oluyor.yardımcı olursanız sevinirim.
Dr. Editor Saglikdanis
10.03. 09:52:54
Anlattıklarınız uyku apne hastalığına uyuyor.
uyku apnesi olanlar geceleri geçiciolarka solunumları duraksar karbondioksit belli bir düzeyin üzerinde çıktığında yeniden nefes alırlar veya uyanırlar. bu hastalar uykuları sürekli bu şekilde bölündüğünden uykunun en dinelndirici fazı olan REM fazına geçemezler ve saaatlerce uyusalarda kalktıklarında yorgun ve dayak yemiş gibi kalkarlar.
bu kişilerde zamanla hipertansiyon ve şişmanlama ortaya çıkarlar. bu hastaların büyük çoğunluğunda horlamada vardır.
uzun yol araba kullanmakta zorlanırlar. uyku bastırır.
toplu oturmalrda konferanslarda ev ziyaretlerinde aşırı bir uyku bastırması olur.
tedavi KBB uzmanlarınca veya göğüs hastalıkları uzmanlarında yapılır. cerrahi olarka hava yolarında bir daralmayı açmak gerekiyorsa KBB devreye girer. değilse göğüs hastalıkları uzmanları tedavi yapacaktır.
uyku apnesi bulguları ile hipotiroidi, depresyon ve kronik yorgunluk sendromu ile karışabilir. bu hastalıklarında dışlanması gerekir.
kesin tanısı uyku laboratuvarında bir gece uyutulma esnasında konur.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.