![]() |
Ayhan Şahenk Vakfı'ndan ücretsiz sağlık hizmeti Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan tarafından yapılan açıklamada, eğitim, kültür, sağlık, spor, çevre ve sosyal yardım konularında çalışmalar yapan vakfın, sağlık alanında uyguladığı ''Gezici Sağlık Çalışması Projesi''nin, 20 Mart'ta 10'uncu yılını tamamlayacağı kaydedildi. Açıklamada, gezici sağlık üniteleriyle aralıksız sürdürülen proje kapsamında bugüne kadar 291 bin vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti verildiği ifade edildi. Vakfın kadrolu uzman doktor ve hemşirelerinin görev yaptığı 3 modern sağlık aracının, okulların açık olduğu dönemlerde İstanbul'daki ilköğretim okullarına, tatil dönemlerinde ise kent içi ve dışında maddi olanakları yetersiz vatandaşların yaşadığı mahalle ve köylere hizmet götürdüğü dile getirildi. Ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında göz taraması, ayrıntılı göz ve genel sağlık muayenesi yapıldığı ve bugüne kadar bunlardan yararlananların yüzde 80'inden fazlasını çocukların oluşturduğu vurgulandı. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06 PM. |