![]() |
Soru:"SFT" Hocam 30 yaşındayım.2 gün önce nefes daralması ve sırtımda ağrı nedeniyle doktora gittim.Sinüzitim var antibiotikler cevap vermiyor.Doktor yine sinüs filmi çekti tıkalı maalesef.Yine antibiotik verdi[img]/images/smilies/frown.gif[/img].Antibiotik bi süre rahatlatıyo sonra yine aynı.Çok sık ağrı kesici almak durumunda kalıyorum.ama beni şu an endişelendiren asıl sorumu sorayım.Akciğer filmim temiz çıktı.fakat SFT düşük dedi. Değerler şöyle Base %Pred FEV1 1.66 43 FVC 1.91 41 PEF 234 42 FEV1% 87 106 F50 1.91 37 F25 0.90 39 MEF 1.68 36 Şunu da belirtmem gerek 2-3 yıldır antidepresan kullanıyorum(cipralex veya efexor) bu ilaçları bıraktığım zaman nefesimin daha çok daraldığını hissediyorum.Şu sonuçlara göre astım olmama şansım varmı.İlginiz için şimdiden teşekkürler. Uzm.Dr. Sevin Karalar 22. 10:20:20 Merhabalar,Yapılan solunum fonksiyon testi sonuçlarınızı değerlendirmeye uygun bulmadım, test düzgün yapılmamış, değerler birbiriyle uyumlu değil, ayrıca bronş genişletici ilaç sıkılıp birsüre sonra tekrar yapılıp karşılaştırmalı değerlere de bakmak gerekir. Ancak astım olup olmadığınıza karar vermek için öykünüz, muayene bulgularınız ve düzgün yapılmış solunum fonksiyon testiniz önemlidir. Bu kadar sık sinüzit olmanız ön planda allerik olabileceğinizi düşündürüyor. Bu yönden de değerlendirilmeniz uygundur. Geçmiş olsun dileklerimle. Uz.Dr.Sevin KaralarS Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:22 PM. |