Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Kansere karşı bol meyve - sebze yiyin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/553740-kansere-karsi-bol-meyve-sebze-yiyin.html)

Bluesky24 21-04-2010 09:58 AM

Kansere karşı bol meyve - sebze yiyin
 
çeşitli kanser türlerine yakalanma riskini azaltmak için ilk yapılması gereken şey günde en azından 5 porsiyon meyve sebze yemektir. Kesin sebebi bilinmese de meyve sebzelerin lifli yapısı, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile diğer kimyasalların bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azalttığı düşünülüyor.







Ortalama olarak insanların günde 18 gram lifli gıda tüketmesi gerekiyor çünkü boşaltım sisteminin iyi çalışması tüketilen lifli gıda miktarıyla doğru orantılı. Bağırsak kanseri en yaygın kanser türlerinden biridir ve lifli gıda tüketimi bağırsak kanseri riskini %15 oranında azaltabilir.



Fazla yağlı gıda tüketmek kolon kanseri riskini arttırdığı için, doktorlar az yağlı gıda tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Fazla alkol tüketimi de çeşitli kanser türlerinin riskini arttırdığı için uzmanlar çok fazla tüketilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.







Piyasada kanserden koruyucu diyet diye bulunan pek çok liste var ve uzmanlar bu diyetleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini altını çiziyorlar. Hiçbir bilimsel veriye dayanmadan toplu olarak bir grup yiyeceğin listeden çıkarılmasının çok sağlıksız olduğunu belirtiyorlar ve bir doktor tarafından kişiye özel şekilde hazırlanmadığı sürece piyasadaki listelerin uygulanmaması gerektiğini vurguluyorlar.





Kaynak: saglicaklakal.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.