![]() |
Soru:"Hipotiroidi büyüme geriliği yaparmı?" ben 18 yaşında bir kızım ailem beni büyüme sorunu olduğu için doktora götürdü tahlil sonucunda guatr olduğumu soylediler altı ay hap kullıktan sonra tekrar tahlil yaptırdım geçtiğini söylediler ama hala iltihap ve çift görme oluyor ve çok az kilo alabiliyorum. boyum kısa kaldı ne yapmalıyım Yard.Doç.Dr. Erim GULCAN 12.05. 04:59:58 Öncelikle sizde büyüme ve gelişme geriliği olup olmadığını bilmemiz faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Oda yaşınıza göre boy vekilonuzaynı yaş grubundaki normal bireylerle kıyaslandığında ortaya çıkacaktır.Belirttiğiniz şekliyle guatr probleminizin 6 ay kullanığınız bir ilaçla çözüldüğünden bahsetmişsiniz.Bu konuda yorumyapabilmemiz için kullandığınız ilaçla birlikte, sizin 6 ay önceki ve şu anki tiroid tetkiklerinizin bilinmesigerekir.Bahsettiğiniz şikayetler ( çift görme, kilo alamama, kısa boy...) hipofiz bozukluklarında olabilecek yakınmalardır. Bunun için size önerim, bir endokrinoloji uzmanına başvurarak hipofiz hormonları ( FSH, LH, GH, Prolaktin vs.), hipofiz MRgibi.. tetkikler yaptırmanız olacaktır.Geçmiş olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:09 AM. |