![]() |
Soru:"taze hbv" 3ay önce tesadüfen hepatit b hastasi oldugumu ögrendim yapilan kan testlerinde virusun vücuda yeni girdigi belirtildi.ama kronik hepatitb oldugu testlerde belirtiliyor.hbs-ag positiv hbe-e-ag negativ anti-hbc positiv,anti-hbec-igM negativ anti hbe positiv,hbv-dna 6,4+10,8 yüksek virus.EBV AK positiv igM negativ.doktor 3ay beklememi söyledi ondan sonra bir 6ay daha.sizce bu bulgular hastaligin gidiatini kronik oldugunu söylemiyormu.kronik hastaysam neden tedavi icin bekliyolar.benim bildigim kronik hepatit b kendiliginden iylesmez.akut kendiliginden iyilesir?yas 29.cinsiyet erkek hocam.almanyada yasiyorum .doktorun biri sporu yasakladi biri spor yapin diyor hocam))))saygilarla ast 84 alt 210 blirubin normal. Uzm.Dr. Esin KORKUT 10.17:08:08 hepatit tedavisine başlamak için 6 aydan daha uzun süredir ALT değerlerinizin 2 katından yüksek olması gerekir. Takiben size karaciğer biyopsisi yapılacak ve tedaviye başlanacaktır. Aksi halde aktif hepatit kabul edilmiyor, tedaviye gerek olmuyor. Beklememinizin nedenivücudun savunma sistemi ile hepatiti yenmenizi beklemektir. Hepatit hastalarımıza sadece alkolü yasaklıyoruz. Günlük yaşamlarını kısıtlamıyoruz. Geçmiş olsun. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:33 PM. |